מרק שעועית לבנה עם בשר מתכון מעלף
מרק שעועית לבנה מדהים של דורית אלישע
מצרכים
300 גרם שעועית לבנה
3 בצלים (קטנים)
3 גזרים (חתוכים)
3 תפו"א (חצויים)
½ קילו בשר (לפרווה לוותר על הבשר)
½ צרור שמיר (קצוץ)
ראש סלרי (מגורד)
4 עלי סלרי (קצוצים)
מרק עוף (לפי הטעם)
מלח פלפל (לפי הטעם)
¼ כפית כורכום
אופן הכנה מופיע בהמשך
מתכונים נוספים:
מרק שעועית ליום חורפי
מרק שעועית של פעם
מרק שעועית עם בשר
מתכון נוסף של מרק שעועית
קצת על שעועית לבנה:
שעועית לבנה, המכונה גם שעועית נייבי או שעועית קנליני, היא קטניה רב-תכליתית ומזינה . לשעועית מרקם קרמי וטעם עדין שהופך אותם למרכיב פופולרי במנות שונות.
שעועית לבנה היא מקור עשיר לסיבים, חלבון וחומרי תזונה חיוניים כמו ברזל, אשלגן ומגנזיום. תכולת הסיבים הגבוהה בשעועית אלו מסייעת בוויסות רמות הסוכר בדם ושיפור בריאות העיכול. החלבון בשעועית הלבנה הוא מקור מצוין לחומצות אמינו שהגוף צריך כדי לבנות ולתקן שרירים, עור ורקמות אחרות.
בשעועית לבנה ניתן להשתמש במגוון מנות, כולל מרקים, תבשילים, סלטים ומטבלים. הם מרכיב פופולרי בארוחות צמחוניות וטבעוניות מכיוון שהם מקור מצוין לחלבון צמחי. חומוס שעועית לבנה, צ'ילי שעועית לבנה ומרק שעועית לבנה וקייל הם רק כמה דוגמאות למנות טעימות שאפשר להכין עם שעועית לבנה.
שעועית לבנה היא גם מרכיב פופולרי במטבח הים תיכוני. הם משמשים בדרך כלל במנות איטלקיות כמו פסטה אי-פיגיולי ומרק מינסטרונה. ביוון משתמשים בהם לרוב במאכל הנקרא פאסולדה, מרק שעועית מסורתי שנחשב למאכל הלאומי.
לסיכום, שעועית לבנה היא קטניה מזינה ורב-תכליתית שניתן להשתמש בה במגוון מאכלים. הם מקור מצוין לסיבים, חלבון וחומרי תזונה חיוניים ומהווים תוספת נהדרת לכל דיאטה.
אופן הכנה:
1. משרים את השעועית לילה שלם לפני התחלת ההכנה.
2. נותנים רתיחה לשעועית ואז מסננים ושוטפים היטב.
3. מניחים בסיר את כל המרכיבים יחד ומוסיפים להם מים עד שיכסו את הכל.
4. נותנים רתיחה ומתבלים במלח, פלפל, כורכום ומרק עוף לפי הטעם.
5. מנמיכים להבה עד לבישול השעועית והבשר (כשעה וחצי עד שתיים בד"כ)
מרק שעועית עם בשר וירקות – אורטיז מטבח ביתי