חיפוש

מתכון בצק גיוזה מושלם שבטוח יצליח!

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

מתכון בצק גיוזה מושלם שבטוח יצליח!

דבר בטוח! בצק גיוזה הוא כמו השמיכה הנעימה שעוטפת את המילויים הטעימים האלה, גורמת להם לזרוח כמו כוכבים בשמי הלילה. הכופתאות הקטנות הללו, שמקורן ביפן, עשו את דרכן לליבם (ובבטן) של אנשים ברחבי העולם. הבצק הוא חלק מכריע בכל העסקה – זה חייב להיות בדיוק כמו שצריך, אתה יודע? לא עבה מדי, לא דק מדי, עם הלעיסה המושלמת ההיא שהופכת כל ביס לתענוג.

רכיבים:

  • 2 כוסות (250 גרם) קמח לכל מטרה
  • 1/2 כפית מלח
  • 3/4 כוס (180 מ"ל) מים חמים (כ-80 מעלות צלזיוס)
  • עמילן תירס או עמילן תפוחי אדמה לניקוי אבק

הוראות הכנה:

  1. בקערת ערבוב גדולה, מערבבים את הקמח לכל מטרה והמלח. תנו לו מטרפה טובה לפיזור אחיד של המלח.
  2. יוצרים גומה במרכז תערובת הקמח ויוצקים פנימה את המים החמים. זהירות, זה חם!
  3. בעזרת זוג מקלות אכילה או מזלג מערבבים בהדרגה את הקמח לתוך המים עד שנוצר בצק שאגי.
  4. לאחר שהוא קריר מספיק כדי להתמודד, מעבירים את הבצק על משטח נקי ומקומח קלות ולשים אותו כ-5-7 דקות עד לקבלת בצק חלק ואלסטי. אם הבצק מרגיש יבש מדי, מוסיפים שפריץ מים. אם זה דביק מדי, מפזרים עוד קצת קמח.
  5. מעצבים את הבצק לכדור ומכסים אותו במגבת לחה או בניילון נצמד. תן לזה לנוח לפחות 30 דקות כדי להרגיע את הגלוטן.
  6.  לאחר שהבצק נח מחלקים אותו לכדורים קטנים בגודל אגוז מלך.
  7. מרדדים כל כדור לעיגול דק בקוטר של כ-8-10 ס"מ בעזרת מערוך. אבק את משטח העבודה והמערוך בעמילן תירס או תפוחי אדמה כדי למנוע הידבקות.
  8.  עכשיו אתה מוכן למלא ולקפל את הגיוזה שלך עם המילוי האהוב עליך!

חלופות כשרות:

לאוכלי כשרות או לבעלי הגבלות תזונתיות, ניתן להחליף את הקמח לכל מטרה בתערובת קמח ללא גלוטן. רק הקפידו להתאים את כמות המים לפי הצורך, שכן קמחים ללא גלוטן עשויים לספוג נוזלים בצורה שונה.

יתרונות תזונתיים:

  • בצק גיוזה הוא לא רק טעם; זה גם על תדלוק הגוף שלך. 
  • עם המרכיבים הפשוטים שלו, אתה מקבל מנה טובה של פחמימות לאנרגיה מהקמח, בעוד שהמים החמים עוזרים להפעיל יצירת גלוטן, ומעניקים לבצק את הגמישות שלו. 
  • בנוסף, הוא דל בשומן, מה שהופך אותו לפינוק נטול רגשות אשם.

כמות: המתכון הזה מכין מספיק בצק לכ-30-40 גיוזות, תלוי עד כמה מרדדים אותו.

רמת קושי: בואו נקרא לזה בינוני. זה לא מדע טילים, אבל זה דורש קצת סבלנות ועדינות.

טיפים לשיפור:

  • אל תוותרו על זמן המנוחה של הבצק. זה מאפשר לגלוטן להירגע, מה שמקל על רידוד ועיצוב הבצק.
  • אם אינכם מתכננים להשתמש בכל הבצק בבת אחת, תוכלו להקפיא את המנות הנוספות לשימוש מאוחר יותר. פשוט עוטפים אותם היטב בניילון נצמד ומאחסנים אותם בשקית הקפאה.
  • כשמרדדים את הבצק, מכוונים לעובי מתאים – לא דק מדי שייקרע בקלות, אבל לא סמיך מדי שיהפוך לבצק בבישול.

והנה – הבסיס לגיוזה ביתית טעימה! תהנה מהתהליך ותתענג על כל ביס מכיסי השמחה הקטנים האלה.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות