חיפוש

מתכון גלידת סמורס מפתיעה בשילוב טעמים מנצח

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

מתכון גלידת סמורס מפתיעה בשילוב טעמים מנצח

בסדר, תתכוננו להרפתקה עמוסה בטעמים כי אנחנו צוללים לתוך העולם של גלידת סמורס! דמיינו את זה: הטעם הנוסטלגי של פינוק מדורה קלאסי, שהפך לתענוג קפוא קרמי ומפנק.

עכשיו, בואו נדבר על מקורות. סמורס, תערובת המדורה האהובה של מרשמלו דביק, שוקולד נמס וקרקרים גרהם פריכים, הייתה מרכיב עיקרי במפגשים בחוץ במשך דורות. אבל מי אמר שאפשר ליהנות ממנו רק ליד האח? עם המתכון הזה, אתה יכול להביא את המהות של הלילות הנעימים האלה תחת הכוכבים ישירות למטבח שלך.

המתכון הזה מגיש מנה נדיבה של גלידת סמורס, מושלמת לחלוקה עם חברים ובני משפחה ביום קיץ חם (או בכל יום, באמת – מי יכול להתאפק?). זה סופר קל להכנה, אז אין צורך להילחץ על טכניקות מסובכות או ציוד מפואר. בנוסף, הוא ניתן להתאמה אישית לצרכים תזונתיים שונים, כולל אפשרויות כשרות.

רכיבים:

  • 2 כוסות שמנת מתוקה (480 מ"ל)
  • 1 כוס חלב מלא (240 מ"ל)
  • 3/4 כוס סוכר (150 גרם)
  • 4 חלמונים גדולים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כוס מיני מרשמלו (50 גרם)
  • 1/2 כוס שוקולד מריר קצוץ (100 גרם)
  • 1/2 כוס קרקרים גרהם מרוסקים (בערך 4 דפים)
  • קורט מלח

הוראות הכנה:

  1. בסיר בינוני מערבבים את השמנת המתוקה, החלב ומחצית מהסוכר. מחממים את התערובת על אש בינונית, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהיא רק מתחילה להתבשל. מסירים מהאש.
  2. בקערה נפרדת, טורפים יחד את החלמונים ושארית הסוכר עד לקבלת תערובת סמיכה וחיוורת.
  3. יוצקים באיטיות את תערובת השמנת החמה לתוך תערובת הביצים, תוך טריפה מתמדת למתן את הביצים.
  4. יוצקים את התערובת בחזרה לסיר ומחזירים לאש בינונית. מבשלים תוך כדי ערבוב מתמיד עד שהתערובת מסמיכה מספיק כדי לצפות את גב הכף, בערך 5-7 דקות. אל תתנו לזה לרתוח.
  5. מסירים מהאש ומערבבים פנימה את תמצית הוניל וקורט מלח. הניחו לתערובת להתקרר לטמפרטורת החדר, ולאחר מכן מכסים ומקררים למשך שעתיים לפחות, או עד לקירור יסודי.
  6. לאחר הצטננות, יוצקים את התערובת לתוך מכשיר גלידה ומערבבים לפי הוראות היצרן, בדרך כלל כ-20-25 דקות.
  7. במהלך הדקות האחרונות של החביתה, הוסיפו את המיני מרשמלו, השוקולד הקצוץ ופצפוצי הגרהם המרוסקים. תנו ליצרן הגלידה לשלב אותם בתערובת.
  8. העבירו את הגלידה המחורצת לכלי העמיד במקפיא, ושכבו אותה עם מרשמלו נוסף, שוקולד ופצפוצי גרהם אם תרצו. מקפיאים למשך שעתיים לפחות, או עד להתייצבות.
  9. כאשר מוכנה להגשה, הניחו לגלידה לשבת בטמפרטורת החדר למשך מספר דקות כדי להתרכך מעט לפני הסקופים.

חלופות מתכון:

לגרסה כשרה, יש לוודא שכל המרכיבים כשרים, כולל המרשמלו והשוקולד.

אתה יכול להחליף את הקרם הכבד בקרם קוקוס או קרם קשיו לאופציה נטולת חלב.

השתמש בקרקרים גרהם ללא גלוטן או השמיט אותם לחלוטין לגרסה ללא גלוטן.

יתרונות תזונתיים:

  • מספק סידן וחלבון מחלב ושמנת
  • מכיל נוגדי חמצון משוקולד מריר
  • מספק אנרגיה מסוכר ופחמימות
  • ניתן להכין עם אפשרויות חלב דלות שומן לפינוק קל יותר

כמות, זמן הכנה ורמת קושי: מתכון זה מכיל כ-6 מנות ולוקח כ-4 שעות הכנה, כולל זמן קירור והקפאה. זה מדורג כקל כי זה לא דורש שום טכניקות מפוארות – רק קצת סבלנות בזמן שהגלידה מתקבעת.

טיפים לשיפור:

  • אל תחסכו בזמן הצינון – זה חיוני להשגת מרקם קרמי.
  • לתוספת טעם, קולים את המרשמלו ופצפוצי הגרהם לפני הוספתם לגלידה.
  • ניסוי עם זני שוקולד שונים, כמו חלב או שוקולד לבן, לטוויסט בטעם הקלאסי.
  • אם אין לכם מכונת גלידה, עדיין תוכלו להכין את המתכון הזה! יוצקים את התערובת המצוננת לצלחת רדודה ומקפיאים אותה, תוך ערבוב כל 30 דקות עד שהיא מגיעה לסמיכות הרצויה.

והנה – גלידת סמורס תוצרת בית שבטוח תרשים! תיהנו מהטעמים העשירים והדקדנטיים ותתענגו על זיכרונות הקיץ שעברו סביב המדורה, והכל בכף טעימה אחת.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות