חיפוש

מתכון גלידת עוגיות קרמית מטריפה

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

מתכון גלידת עוגיות קרמית מטריפה

דבר בטוח! הנה מתכון טעים לעוגיות גלידה שישאיר אתכם חשק לעוד עם כל ביס.

מקורו של הזיכרונות הנוסטלגיים של קיץ ילדות, פינוק מענג זה משלב את הטוב הקרמי של הגלידה עם המרקם הלעיס של העוגיות, ויוצר שידוך עשוי בגן עדן קינוח. בין אם אתם מארחים מסיבה, מפנקים את עצמכם או פשוט מתמכרים לחשק מתוק, עוגיות הגלידה האלה בטוח ירשימו!

רכיבים:

  • 1 כוס (225 גרם) חמאה ללא מלח, רכה
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 1 כוס (220 גרם) סוכר חום, ארוז
  • 2 ביצים גדולות
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 3 כוסות (360 גרם) קמח לכל מטרה
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 1/2 כפית מלח
  • הטעם האהוב עליך של גלידה (וניל, שוקולד, תות וכו')

הוראות שלב אחר שלב:

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס. מרפדים ניירות אפייה בנייר אפייה.
  2. מקציפים את החמאה והסוכרים בקערת ערבוב גדולה עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה בעזרת מיקסר ידני או מיקסר.
  3. מוסיפים את הביצים אחת אחת ומערבבים היטב לאחר כל הוספה. לאחר מכן, מערבבים פנימה את תמצית הוניל.
  4. בקערה נפרדת מנפים יחד את הקמח, הסודה לשתייה והמלח. הוסיפו בהדרגה את התערובת היבשה הזו למרכיבים הרטובים, תוך ערבוב עד לקבלת תערובת אחידה. הבצק צריך להיות סמיך וחלק.
  5. חולצים את בצק העוגיות על ניירות האפייה המוכנים בעזרת כף עוגיות או כף, ומשאירים קצת מרווח בין כל תלולית.
  6. אופים את העוגיות בתנור שחומם מראש במשך 10-12 דקות, או עד שהשוליים מזהיבים קלות. מוציאים מהתנור ומניחים להם להתקרר על ניירות האפייה לכמה דקות לפני שמעבירים לרשת לצינון מלא.
  7. לאחר שהעוגיות מתקררות לחלוטין, הניחו כדור של הגלידה האהובה עליכם בצד התחתון של עוגייה אחת. מעל זה עוגייה נוספת כדי ליצור כריך. לחץ בעדינות כלפי מטה כדי להדביק את העוגיות זו לזו.
  8. אופציונלי: מגלגלים את הקצוות של כריכי הגלידה בשפריצים, אגוזים קצוצים או מיני שוקולד צ'יפס לתוספת טעם וקישוט.
  9. מגישים מיד, או עוטפים בנפרד בניילון נצמד ומאחסנים במקפיא להנאה מאוחרת יותר.

אפשרויות חלופיות:

לאוכלי כשרות יש לוודא שכל המרכיבים מאושרים כשרות. אתה יכול גם להחליף את החמאה במרגרינה או אלטרנטיבה על בסיס צמחי. בנוסף, עבור אלה עם הגבלות תזונתיות, שקול להשתמש באפשרויות קמח ללא גלוטן וגלידה ללא חלב.

יתרונות תזונתיים:

  • עוגיות הגלידה הללו מציעות איזון מענג של פחמימות, שומנים וסוכרים. 
  • למרות שהם פינוקים מפנקים, אתה יכול לבחור בחלופות בריאות יותר כמו קמח מלא, סוכר קוקוס, או שימוש בגלידה דלת שומן כדי להפחית את צריכת הקלוריות.

תפוקה: מתכון זה מכין כ-24 עוגיות גלידה גדולות.

זמן הכנה: בהכנה ובאפייה, צפו להקדיש כשעה ו-30 דקות.

רמת קושי: קלה

טיפים להצלחה:

  • ודא שהחמאה שלך מתרככת אך לא נמסה למרקם העוגיות המושלם.
  • התנסו עם טעמי גלידה ושילובים שונים ליצירת פרופילי טעם ייחודיים.
  • להכנה מראש, אופים את העוגיות ומאחסנים אותן בכלי אטום בטמפרטורת החדר. מרכיבים את כריכי הגלידה ממש לפני ההגשה כדי למנוע מהם להיות רכים מדי.
  • לקבלת מרקם רך יותר של עוגיות, אופים מעט מעט ונותנים להן להתקרר לחלוטין לפני הרכבת הכריכים.

תיהנו מעוגיות הגלידה המענגות האלה כפינוק מענג שמביא שמחה לכל אירוע!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות