חיפוש

מתכון לאבנה ביתית במרקם מענג

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

מתכון לאבנה ביתית במרקם מענג

בסדר, בואו נצלול להכנת לאבנה ביתית טעימה! לאבנה, שמקורה במזרח התיכון, היא גבינת יוגורט שמנת, חריפה ומשביעה לחלוטין, צדדית להפליא. בין אם נמרח על לחם חם, מוזלף בשמן זית ועשבי תיבול, או משמש כמטבל לירקות, פנינה קולינרית זו היא מרכיב עיקרי בהרבה משקי בית.

רכיבים:

  • 1 ק"ג (בערך 4 כוסות) יוגורט יווני מלא (אפשר להשתמש ביוגורט רגיל, אבל יוונית מניבה לאבנה סמיכה יותר)
  • 1 כפית מלח (להתאים לפי הטעם)
  • בד גבינה או מגבת מטבח נקייה
  • אופציונלי: שמן זית, זעתר או עשבי תיבול להגשה

הוראות הכנה:

  1. מניחים את היוגורט היווני בקערת מיקסר ומפזרים אותו באופן שווה במלח. מערבבים בעדינות כדי לשלב את המלח ביוגורט.
  2. מרפדים מסננת או מסננת גדולה בבד גבינה או במגבת מטבח נקייה ומניחים מעל קערה עמוקה. יוצקים את היוגורט המלוח לתוך המסננת המרופדת.
  3. עטפו את היוגורט עם בד הגבינה או המגבת, ולאחר מכן מניחים צלחת או מכסה מעל כדי ללחוץ קלות כלפי מטה. זה עוזר לגרש עודפי מי גבינה, ומשאיר אותך עם לאבנה סמיכה. הניחו לו להתנקז במקרר לפחות 12 שעות או עד 24 שעות, תלוי במידת הסמיכות שאתם רוצים שהלאבנה שלכם תהיה.
  4. ברגע שהלאבנה מגיעה לסמיכות הרצויה לכם, פתחו אותה מבד הגבינה והעבירו אותה לכלי הגשה. אם תרצו, תוכלו לעצב ממנו כדורים או לפזר לכלי רדוד. מזלפים שמן זית ומפזרים זעתר או עשבי תיבול לתוספת טעם.
  5. לאבנה מומלץ להגיש מצונן, אז החזירו אותו למקרר לזמן מה אם הוא התרכך במהלך העיצוב. הגישו עם לחם חם, קרקרים או ירקות לטבילה, והתפנקו עם הטוב הקרמי!

חלופות מתכון:

לאוכלי כשרות או למי שמחפש לערבב דברים, אתה יכול להחליף את היוגורט היווני בחלופה נטולת חלב כמו יוגורט קוקוס. הטעם יהיה מעט שונה, אבל עדיין מענג!

יתרונות תזונתיים:

  • לאבנה עמוסה בכל טוב! בהיותה גבינה על בסיס יוגורט, היא עשירה בסידן, פרוביוטיקה וחלבון, מה שהופך אותה נהדרת לבריאות העצם, לבריאות המעיים ולתיקון השרירים.

כמות וזמן: המתכון הזה יכין כמות נדיבה של לאבנה, מושלם למשפחה או לפינוק סולו אם אתה חובב לאבנה אמיתי! זה לוקח בערך 24 שעות להכנה, אבל רוב הזמן הזה הוא ללא ידיים.

רמת קושי: אל תפחדו, חברי אוכל! המתכון הזה נכנס לקטגוריית הקל-פייז. אם אתה יכול לערבב יוגורט ולפזר מלח, אתה כבר די מקצוען בייצור לאבנה.

טיפים לשיפור:

בחרו ביוגורט האיכותי ביותר שתוכלו למצוא. ככל שהיוגורט טוב יותר, הלאבנה שלך תהיה טעימה יותר.

נסה עם טעמים שונים כמו שום, גרידת לימון או עשבי תיבול טריים כדי להתאים אישית את הלאבנה שלך לטעמך.

אל תחסכו במלח! זה לא רק מתבל את הלאבנה אלא גם עוזר להוציא עודף לחות, וכתוצאה מכך מרקם קרמי יותר.

הנה לכם, הרפתקת הלאבנה הביתית שלכם מחכה! לצלול פנימה, להתנסות ולהתענג על כל ביס קרמי.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות