חיפוש

מתכון לבצל מקורמל עם סומק

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

מתכון לבצל מקורמל עם סומק

מקורו מהמורשת הקולינרית העשירה של המזרח התיכון, מתכון הבצל המקורמל שרובע סומאק מציע שילוב מענג של טעמים מתוקים, חריפים ומלוחים. סומק, תבלין המופק מפירות יער מיובשים של שיח הסומק, מעניק את החמיצות המיוחדת שלו לבצלים המקורמלים, ויוצר מנה מנחמת ואקזוטית כאחד.

מתכון זה הופך בצל צנוע למעדן גורמה, מושלם להשבחת כריכים, סלטים, עטיפות או הגשה כתוספת טעימה. עם הצבעים התוססים והטעמים הנועזים שלה, המנה הזו בטוח תעלה כל ארוחה לגבהים חדשים.

רכיבים:

  • 4 בצלים גדולים (אדום, לבן או צהוב), פרוסים דק
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות אבקת סומק
  • מלח לטעימה
  • אופציונלי: עשבי תיבול טריים (כמו פטרוזיליה או טימין) לקישוט

הוראות מתכון:

  1. מחממים שמן זית במחבת גדולה על אש בינונית.
  2. מוסיפים למחבת את הבצלים הפרוסים דק ומטגנים עד שהם מתחילים להתרכך, כ-5-7 דקות.
  3. מנמיכים את האש לנמוכה וממשיכים לבשל את הבצלים, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהם מקבלים צבע זהוב ומתקרמל, כ-20-25 דקות.
  4. מפזרים את אבקת הסומק על הבצלים המקורמלים ומערבבים היטב לאיחוד. מבשלים עוד 2-3 דקות כדי לאפשר לטעמים להתמזג.
  5. מתבלים במלח לפי הטעם, ומסירים את המחבת מהאש.
  6. מעבירים את הבצלים המקורמלים שרובעים סומאק לצלחת הגשה ומקשטים בעשבי תיבול טריים אם רוצים.
  7. מגישים חם או בטמפרטורת החדר כתוספת טעימה למנות האהובות עליכם.

אפשרויות חלופיות:

לאוכלי כשרות יש לוודא שכל המרכיבים מאושרים כשרות. בנוסף, ניתן להחליף את שמן הזית בשמנים אחרים ידידותיים לכשרות כמו זרעי ענבים או שמן אבוקדו.

יתרונות תזונתיים:

  • הבצל עשיר בנוגדי חמצון וויטמינים, במיוחד ויטמין C וויטמינים B. 
  • הם מכילים גם סיבים פרה-ביוטיים המקדמים את בריאות המעיים ועשויים לסייע בהפחתת הסיכון למחלות כרוניות מסוימות.
  • סומק עמוס בנוגדי חמצון ובתכונות אנטי דלקתיות, התורמים לבריאות ולרווחה הכללית.

כמות: מתכון זה מניב כ-4 מנות.

זמן הכנה: זמן ההכנה למתכון זה הוא כ-10 דקות. זמן בישול: 25-30 דקות.

רמת קושי: קַל

טיפים לשיפור:

  • לפרץ נוסף של טעם, הוסיפו שפריץ של חומץ בלסמי או מיץ לימון לבצלים המקורמלים.
  • ניסוי עם זנים שונים של בצל לרמות משתנות של מתיקות ועומק טעם.
  • כדי לזרז את תהליך הקרמל, הוסיפו קורט סוכר כדי לעזור לבצל להתקרמל מהר יותר.
  • שומרים שאריות בכלי אטום במקרר עד 3 ימים. מחממים בעדינות לפני ההגשה.

תיהנו מהטעמים המפתים של בצל מקורמל וחדורי סומק, ותנו לבלוטות הטעם שלכם לנסוע לרחובות התוססים של המזרח התיכון עם כל ביס!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות