חיפוש

מתכון לחזה עוף במרינדה בתנור: תענוג עסיסי

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

מתכון לחזה עוף במרינדה בתנור: תענוג עסיסי

בסדר, בואו נצלול לעולם של חזה עוף במרינדה ארוז בטעמים היישר מהתנור שלכם! המתכון הזה הוא מנצח, לא רק בגלל הטעם שלו, אלא גם בגלל הפשטות והיתרונות הבריאותיים שלו. בין אם אתה שף ותיק או חדש במטבח, זה פשוט קל.

מתכון זה שואב השראה מהטעמים התוססים של המטבח הים תיכוני, שבו מרינציה היא צורת אמנות קולינרית. השילוב של עשבי תיבול, שום והדרים לא רק מוסיף פרץ של טעם אלא גם מהנהן לנופים שטופי השמש שהולידו את המסורות הקולינריות הללו.

רכיבים:

  • 4 חזה עוף ללא עצמות (כ-200 גרם כל אחד)
  • 1/4 כוס שמן זית (60 מ"ל)
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • 1 כפית אורגנו מיובש
  • 1 כפית טימין מיובש
  • 1 כפית פפריקה מעושנת
  • גרידה ומיץ מלימון אחד
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • אופציונלי: עשבי תיבול טריים כמו פטרוזיליה לקישוט

הוראות הכנה:

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
  2. מערבבים בקערה שמן זית, שום טחון, אורגנו, טימין, פפריקה מעושנת, גרידת לימון ומיץ לימון. מתבלים במלח ופלפל.
  3. מניחים חזה עוף בשקית ניילון הניתנת לסגירה חוזרת או בכלי רדוד. יוצקים את המרינדה על העוף, מוודאים שכל חלק מצופה היטב. סוגרים את השקית או מכסים את הכלי ומניחים לה למרינדה במקרר למשך 20 דקות לפחות (ללילה לתוספת טעם).
  4. מוציאים את העוף הכבוש מהמקרר ונותנים לו להגיע לטמפרטורת החדר למשך כ-10 דקות.
  5. מעבירים את העוף לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. אופים בתנור שחומם מראש במשך 20-25 דקות או עד שהטמפרטורה הפנימית מגיעה ל-75 מעלות צלזיוס.
  6. אופציונלי: לצלות במשך 2-3 דקות נוספות עבור גימור זהוב מושלם.
  7. מקשטים בעשבי תיבול טריים, ומגישים אותו עם הצדדים האהובים עליך.

חלופות לאוכלי כשרות:

למי שמקפיד על חוקי תזונה כשרות, ודא שהמרכיבים שלך מאושרים כשרות. אתה יכול גם להחליף את כל המרכיבים המבוססים על חלב בחלופות שאינן חלביות. המהות של המרינדה טמונה בעשבים ובהדרים, אז אתם מוזמנים להתנסות!

יתרונות תזונתיים:

  • המנה הזו היא מעצמת חלבון, עם חזה עוף המספק חלבון רזה החיוני לבריאות השרירים. 
  • שמן זית מוסיף שומנים חד בלתי רוויים בריאים ללב, ועשבי התיבול לא רק משפרים את הטעם אלא גם מביאים נוגדי חמצון לשולחן.

מנות וזמן הכנה: אידיאלי ל-4 מנות, מתכון זה לוקח בערך 30 דקות להכנה ולהשרה. מושלם לארוחת ערב מהירה של שבוע או למשתה סוף שבוע!

רמת קושי: אל תפחד, ידידי! מתכון זה נופל בנוחות בקטגוריית "קל". אם אתה יכול להחזיק קערת ערבוב ולהפעיל תנור, אתה זהוב.

טיפים לשיפור:

  • שחקו עם יחסי עשבים לפי טעמכם.
  • ניסוי עם פירות הדר שונים לטוויסט ייחודי.
  • הוסף שפריץ של יין לבן למרינדה לקבלת שכבת טעם נוספת.
  • לבעיטה מעושנת יותר, השתמשו במלח ים מעושן במקום במלח רגיל.

עכשיו, קדימה, הקציפו את המנה המפתה הזו, ותנו לבלוטות הטעם שלכם לרקוד את הריקוד המשמח! אל תשכח לשתף את ניצחונות המטבח שלך בבלוג שלך – אנשים אמיתיים, אוכל אמיתי, טעם אמיתי. תהנה!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות