חיפוש

מתכון לטורטיה עם בשר טחון במחבת – טעים אש ותמיד בא טוב!

מתכון לטורטיה עם בשר טחון במחבת - טעים אש ותמיד בא טוב!

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

היי, הרפתקנים קולינריים! היום, אנחנו הולכים להרים משהו שהוא לא רק טעים אלא גם סופר קל ומהיר – טורטיה עם בשר טחון, מבושל ממש במחבת. המנה הזו היא קריצה לטעמים התוססים של המטבח המקסיקני, שבו הטורטייה היא מרכיב עיקרי, לרוב מלא במגוון מרכיבים מעוררי תיאבון.

גודל הגשה, זמן הכנה וקושי

  • משרת: 4 אנשים.
  • זמן הכנה: 15 דקות.
  • זמן בישול: 20 דקות.
  • קושי: קל. מושלם לארוחת ערב מהירה בלילה!

רכיבים

  • 4 טורטיות גדולות
  • 1 קילו בשר טחון (בשר בקר, עוף או הודו)
  • 1 בצל, קצוץ
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1 פלפל חריף, קצוץ
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית אבקת צ'ילי
  • 1/2 כפית פפריקה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • שמן זית לבישול
  • אופציונלי: ג'לפנוס, כוסברה, ליים, שמנת חמוצה, סלסה להגשה

איך להכין טורטיה עם בשר טחון במחבת שלב אחר שלב

  1. מחממים מעט שמן זית במחבת גדולה על אש בינונית. מוסיפים את הבצל והשום הקצוצים, מטגנים עד שהם רכים וריחניים.
  2. מעלים את האש לבינונית-גבוהה ומוסיפים את הבשר הטחון למחבת. שוברים אותו בעזרת מרית ומבשלים עד שהוא משחים יפה.
  3. מפזרים פנימה את הכמון, אבקת הצ'ילי, הפפריקה, המלח והפלפל. מערבבים היטב לאיחוד.
  4. זורקים פנימה את הפלפל החריף הקצוץ, ומבשלים עוד כמה דקות עד שהכל ריחני והפלפל רך.
  5. להניח טורטייה שטוחה בתבנית. על מחציתו מורחים כמות נדיבה מתערובת הבשר.
  6. מקפלים את החצי השני של הטורטייה ליצירת צורת חצי ירח. לחץ קלות כלפי מטה עם המרית כדי לאטום.
  7. מבשלים כמה דקות מכל צד עד שהטורטייה זהובה ופריכה.
  8. חוזרים על הפעולה עם שאר הטורטיות והמלית.
  9. מגישים חם, עם תוספות אופציונליות כמו ג'לפנוס, כוסברה, סחיטת ליים, שמנת חמוצה או סלסה.

יתרונות תזונתיים

  • בשר טחון: עשיר בחלבון ובברזל, במיוחד אם אתה משתמש בבשר בקר.
  • פלפלים: עשירים בוויטמין C ובנוגדי חמצון.
  • בצל ושום: מצוינים לחיזוק חסינות.
  • טורטיות: יכולות להיות מקור טוב לסיבים, במיוחד אם אתה בוחר טורטיות דגנים מלאים או תירס.

חלופות תזונתיות

  • לגרסה צמחונית, החליפו את הבשר בשעועית מבושלת, עדשים או תחליף בשר.
  • ללא גלוטן? השתמש בטורטיות ללא גלוטן.

איך אפשר לשדרג?

  • הוסף כף תירס או שעועית שחורה לתערובת הבשר לתוספת טעם ומרקם.
  • ניסוי עם גבינות שונות – שקע גאודה מעושן או פלפל חריף יכול להוסיף מימד חדש.
  • לבעיטה נוספת, הוסיפו שפריץ של רוטב חריף לבשר בזמן הבישול.

הנה לכם, ארוחה פשוטה אך משביעה להפליא, צדדית ומושלמת לכל יום בשבוע. זוהי דרך מצוינת לחקור את הטעמים של המטבח המקסיקני ישירות מהמטבח שלך. אל תפחדו להיות יצירתיים עם המילוי והתוספות – זה היופי בבישול! אז תפוס את המחבת שלך, ובואו נתחיל לבשל

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות