חיפוש

מתכון לסלט פטוש מלא בטעמים

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

מתכון לסלט פטוש מלא בטעמים

יו פודיז, ברוכים הבאים לעולם עמוס הטעמים של סלט פטוש! התענוג המזרח תיכוני הזה הוא מסיבת ירקות בפה שלך, עם היסטוריה עשירה כמו הטעם שלה. מוצאו מאזור הלבנט, פטוש היה עיקר בשולחנות במשך מאות שנים, ולא בכדי.

רכיבים:

בשביל הסלט:

  • 2 מלפפונים חתוכים לקוביות (בערך 2 ס"מ)
  • 3 עגבניות קצוצות (גם כ-2 ס"מ)
  • 1 פלפל ירוק, פרוס
  • 1 בצל אדום, חתוך לקוביות דקות
  • 1 צרור צנוניות, פרוסות דק
  • 1 כוס פטרוזיליה טרייה, קצוצה
  • 1 כוס נענע טרייה, קצוצה
  • 1 כוס עלי פורסלנה (אם אתה יכול למצוא אותם, אם לא, לא חובה)
  • 1 כוס חסה רומנית פריכה, קרועה לחתיכות בגודל ביס

עבור הרוטב:

  • 1/2 כוס שמן זית כתית מעולה
  • 1/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1 כפית סומאק טחון
  • מלח ופלפל לפי הטעם

לפיתה צ'יפס:

  • 2 פיתות מחיטה מלאה חתוכים למשולשים בגודל ביס
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית כמון טחון
  • 1 כפית פפריקה מעושנת
  • מלח לטעימה

שיטת בישול:

  1. קוצצים, חותכים לקוביות ופורסים את המלפפונים, העגבניות, הפלפל, הבצל האדום, הצנוניות, הפטרוזיליה, הנענע והחסה הרומית. לזרוק את כולם לתוך קערת סלט גדולה.
  2. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס. מערבבים בקערה את משולשי הפיתה עם שמן זית, כמון, פפריקה מעושנת וקורט מלח. מורחים אותם על תבנית עם נייר אפייה ואופים כ-10-12 דקות או עד להזהבה ופריכה.
  3. טורפים יחד את שמן הזית, מיץ הלימון, השום הטחון, הסומאק, המלח והפלפל לרוטב. תטעמו והתאימו לפי טעמכם.
  4. יוצקים את הרוטב על תערובת הירקות שלך, זורקים אותו כמו שאתה מתכוון לזה, ונותן לו להשרות כמה דקות.
  5. לאחר ששבבי הפיתה מוכנים ומתקררים, פזרו אותם על הסלט ממש לפני ההגשה. הקראנץ' אמיתי!

חלופות מתכון:

לחברים הכשרים שלנו או לבעלי הגבלות תזונתיות, תוכלו להחליף מרכיבים בקלות. השתמש בפיתה ללא גלוטן לגרסת GF, ואם סומאק משחק מחבואים, קורט גרידת לימון יכולה לעשות את העבודה.

יתרונות תזונתיים:

  • פטוש הוא לא רק פיצוץ טעם; זו גם פצצת בריאות! עמוס בויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון מהירקות, זוהי מעצמה פריכה של תזונה. 
  • שמן הזית ברוטב מביא את השומנים הבריאים ללב, ושבבי פיתה מחיטה מלאה מוסיפים מנה של סיבים. 
  • המערכת החיסונית שלך הולכת להודות לך על כל הטוב שבקערה הזו.

כמות וזמן: הסלט הזה יכול להאכיל קהל רעב או להכין שבוע של ארוחות צהריים טעימות. זה משרת בסביבות 6-8 אנשים, תלוי בתיאבון שלך. לגבי הזמן, אתה תחפור בטוב הזה בעוד כ-30 דקות, מה שהופך אותו למושלם עבור אותם רגעים של "אני רוצה משהו טעים עכשיו".

רמת קושי: בכנות, אם אתה יכול לקצוץ ירקות, אתה יכול לכבוש את המתכון הזה. זה קל-מדיום יציב על הסקאלה. האתגר היחיד אולי הוא למצוא סומאק, אבל היי, הרפתקה קטנה במעבר התבלינים מעולם לא הזיקה לאף אחד.

טיפים למקצוענים:

  • החלבון שלך: הוסף עוף בגריל או חומוס עבור אגרוף חלבון נוסף.
  • תהיו יצירתיים עם ירקות: אל תתביישו לזרוק את הירקות האהובים עליכם. הסלט הזה הוא מגרש משחקים לטעמים.
  • הכינו את זה מראש: הכינו הכל מלבד צ'יפס הפיתה מראש לזריקה מהירה כשהרעב מגיע.

הנה לכם, סלט פטוש! קדימה, היה גיבור מטבח, ושתף את האהבה. בלוטות הטעם שלך יציגו אותך במשך ימים!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות