חיפוש

מתכון לעוגיות טחינה טבעוניות תענוג בריא

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

מתכון לעוגיות טחינה טבעוניות תענוג בריא

היום אנחנו צוללים לתוך עולם הפינוקים המתוקים עם טוויסט – עוגיות טחינה טבעוניות. הביסים השמימיים האלה הם לא רק קינוח מענג; הם חגיגה של טוב על בסיס צמחי ומהווים עדות לרבגוניות של הטחינה.

דמיינו את זה, שומשום מוזהב שנטחן לעיסה קרמית, מעורבב עם הטוב שבמרכיבים טבעוניים, ונאפה לשלמות. את מקורותיו של המתכון הזה אפשר לייחס ללב המטבח הטבעוני והמזרח תיכוני, שם הטחינה היא מרכיב מככב במנות רבות.

רכיבים:

  • 1 כוס טחינה (לוודא שהיא מעורבבת היטב)
  • 1/2 כוס סירופ מייפל (או כל ממתיק לבחירתכם)
  • 1/4 כוס שמן קוקוס, מומס
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כוס קמח לכל מטרה
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • קורט מלח
  • אופציונלי: 1/2 כוס שוקולד צ'יפס ללא חלב או אגוזים קצוצים

אפשרויות חלופיות:

לחברים הכשרים שלנו או לבעלי הגבלות תזונתיות, אל דאגה! בחר מרכיבים בעלי תעודת כשרות. אתה יכול גם להתנסות בקמח ללא גלוטן אם זו הריבה שלך. החליפו סירופ מייפל עם נקטר אגבה לפרופיל טעם שונה.

יתרונות תזונתיים:

  • עוגיות טחינה טבעוניות הן לא רק הטעם; הם מביאים גם אגרוף תזונתי.
  • טחינה, עמוסה בשומנים בריאים, היא מקור מצוין לחלבון, ברזל וסידן.
  • העוגיות הללו הן פינוק נטול רגשות אשם, ומציעות מנה בריאה של אנרגיה וחומרים מזינים.

כמות: מתכון זה מכין כ-18-24 עוגיות, תלוי בגודל כדורי הבצק שלך.

זמן הכנה: זמן ההכנה הוא בערך 15 דקות, והעוגיות האלה יהיו מוכנות לטרוף תוך כ-10-12 דקות של זמן אפייה.

רמת קושי: אל תפחדו, חברי למטבח! המתכון הזה יושב בנוחות על הצד הקל של הדברים. אם אי פעם הנחתם קערת ערבוב וכפפה לתנור, אתה יותר ממסוגל לכבוש את התענוגות הטבעוניים האלה.

טיפים לשלמות:

  • ערבוב טחינה: ערבבו היטב את הטחינה לפני שאתם מודדים אותה. זה מבטיח עקביות אחידה בעוגיות שלך.
  • מתג ממתיקים: שחק עם ממתיקים. אם סירופ מייפל אינו הבחירה שלך, נסה אגבה, סירופ תמרים, או אפילו תערובת לטעם ייחודי.
  • כוח הקמח: מנפים את הקמח כדי למנוע גושים. זה ייתן לעוגיות שלך מרקם חלק יותר.
  • זמן צינון: מכניסים את הבצק למקרר למשך 30 דקות אם רוצים עוגיות עבות יותר. זה עוזר לשומנים להתמצק למרקם לעיס יותר.

הנה לכם, אנשים! מסע לעולם של עוגיות טחינה טבעוניות – קלות, טעימות ושופעות בכל טוב מהצומח. אפייה מהנה!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות