חיפוש

מתכון לעוגיות טחינה ללא סוכר משגעות

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

מתכון לעוגיות טחינה ללא סוכר משגעות

דבר בטוח! לפניכם מתכון לעוגיות טחינה טעימות ללא סוכר, עמוסות בטעם ובריזה להכנה!

עוגיות טחינה הן פינוק מענג עם שורשים במטבח המזרח תיכוני. מיוצרים באופן מסורתי עם סוכר, אנחנו מנערים את העניינים על ידי יצירת גרסה בריאה יותר ללא החומר המתוק. טחינה, משחת שמנת עשויה משומשום, תופסת את הבמה בעוגיות הללו, ומעניקה טעם עשיר ואגוזי. העוגיות האלה מושלמות למי שמחפש לספק את השן המתוקה שלהן בלי רגשות אשם. בנוסף, הם קלים להפליא להקצפה, דורשים רק קומץ מרכיבים וזמן הכנה מינימלי.

רכיבים:

  • 1 כוס טחינה
  • 1/2 כוס קמח שקדים
  • 1/4 כוס דבש (לא חובה, למגע של מתיקות)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • קורט מלח
  • תוספות אופציונליות: אגוזים קצוצים, שוקולד צ'יפס או פירות יבשים לתוספת מרקם וטעם

הוראות הכנה:

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוסומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מערבבים בקערת מיקסר טחינה, קמח שקדים, דבש (אם משתמשים), תמצית וניל, סודה לשתייה וקורט מלח. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ונוצר בצק.
  3. אם רוצים, מקפלים פנימה כל תוספות אופציונליות כמו אגוזים קצוצים, שוקולד צ'יפס או פירות יבשים.
  4. בעזרת כף או כף עוגיות מחלקים את הבצק ומגלגלים לכדורים. מניחים אותם על תבנית האפייה המוכנה ומשטחים מעט בכף היד.
  5. אופים בתנור שחומם מראש במשך 10-12 דקות, או עד שהשוליים מזהיבים.
  6. מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר על תבנית האפייה למשך 5 דקות לפני שמעבירים אותן לרשת לצינון מלא.
  7. תהנו מעוגיות הטחינה הטעימות שלכם עם כוס תה או קפה!

אפשרויות חלופיות:

לאוכלי כשרות, ודאו שהטחינה שלכם וכל מרכיב אחר שאתם משתמשים בהם כשרות. אתה יכול גם להחליף את סירופ מייפל או סירופ תמרים בדבש כדי לשמור על העוגיות האלה ידידותיות לטבעונות.

יתרונות תזונתיים:

  • טחינה היא מעצמה תזונתית, עמוסה בשומנים בריאים, חלבון, וויטמינים ומינרלים חיוניים כמו סידן, ברזל ומגנזיום. 
  • קמח שקדים מוסיף דחיפה נוספת של חלבון ושומנים בריאים תוך שמירה על העוגיות הללו ללא גלוטן. 
  • על ידי השמטת סוכר ושימוש מועט בדבש, עוגיות אלו דלות בפחמימות ואינן יגרמו לעליית סוכר בדם כמו עוגיות מסורתיות.

כמות וזמן: מתכון זה מכין כ-12 עוגיות וניתן להכין אותו תוך 25 דקות בלבד מההתחלה ועד הסוף.

רמת קושי: קַל! אפילו אופים מתחילים יכולים להתמודד עם המתכון הזה בביטחון.

טיפים:

הקפידו להשתמש בטחינה מעורבת היטב לקבלת הסמיכות הטובה ביותר בעוגיות שלכם.

אם הבצק נראה יבש מדי, אפשר להוסיף שפריץ של חלב שקדים כדי לעזור לקשור אותו.

אין לאפות את העוגיות יתר על המידה; הם עדיין צריכים להיות מעט רכים באמצע כשמוציאים אותם מהתנור. הם יתמצקו כשהם מתקררים.

היה יצירתי עם התוספות שלך! נסה עם אגוזים, זרעים או תבלינים שונים כדי להתאים אישית את העוגיות שלך לטעמך.

הנה לך! מתכון פשוט ומזין לעוגיות טחינה שבטוח יהפכו למרכיב עיקרי ברפרטואר האפייה שלכם. תהנה!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות