חיפוש

סלט כרוב אסייתי פריך עם שקדים

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

סלט כרוב אסייתי פריך עם שקדים

סלט הכרוב האסייתי התוסס והמתוח הזה עם שקדים הוא חגיגה של טעמים ומרקמים! בהשראת המטבחים הצבעוניים והמגוונים של אסיה, הסלט הזה מפוצץ ברעננות ובתזונה. זהו איזון מושלם של כרוב פריך, שקדים אגוזים ורוטב חריף-מתוק שיגרה את בלוטות הטעם שלך וישאיר אותך חשק לעוד.

למרות שקשה לאתר את מקורותיו המדויקים של הסלט הזה, ניתן לייחס את שורשיו למסורות הקולינריות של תרבויות אסיה שונות, שבהן ירקות טריים ואגוזים משולבים לעתים קרובות ליצירת מנות תוססות ובריאות. שואב השראה ממטבח יפני, סיני, תאילנדי ומטבחים אסייתיים אחרים, הסלט הזה הוא מיזוג של טעמים שעושה כבוד למורשת הקולינרית העשירה של האזור.

רכיבים:

  • 1 ראש כרוב קטן, פרוס דק (בערך 500 גרם)
  • 1 פלפל אדום, פרוס דק
  • 1 גזר, קצוץ ז'וליאן
  • 3 בצלים ירוקים, פרוסים דק
  • ½ כוס שקדים פרוסים, קלויים
  • ¼ כוס כוסברה טרייה קצוצה (לא חובה)
  • עבור ההלבשה:
  • 3 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות חומץ אורז
  • 1 כף שמן שומשום
  • 1 כף דבש או סירופ מייפל
  • 1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר
  • 1 שן שום, קצוצה
  • מלח ופלפל לפי הטעם

חלופות מתכון:

לאוכלי כשרות או לבעלי הגבלות תזונתיות, תוכלו להתאים את המתכון בקלות על ידי שימוש בתמרי במקום ברוטב סויה והקפדה על הכשר של כל שאר המרכיבים. בנוסף, אתה יכול להתאים אישית את הסלט על ידי הוספה או החלפה של ירקות כגון קייל מגורר, אפונת שלג או נבטי שעועית.

יתרונות תזונתיים:

  • הסלט הזה לא רק מפוצץ בטעם אלא גם עמוס בחומרים מזינים. 
  • הכרוב עשיר בויטמין C, סיבים ונוגדי חמצון, התומכים בבריאות החיסונית ובעיכול. 
  • שקדים מוסיפים מנה של שומנים בריאים, חלבון וויטמין E, ומקדמים את בריאות הלב ושובע. 
  • המערך הצבעוני של הירקות מספק מגוון של ויטמינים, מינרלים ופיטונוטריינטים, מה שהופך את הסלט הזה לתחנת כוח מזינה.

כמות:

מתכון זה מניב כ-4 מנות כתוספת או 2 מנות כמנה עיקרית.

זמן הכנה:

זמן ההכנה לסלט זה הוא כ-15 דקות, מה שהופך אותו למושלם לארוחה מהירה ומשביעה או לתוספת.

רמת קושי:

מתכון זה נכנס לקטגוריית הקל, מכיוון שהוא דורש חיתוך וערבוב פשוטים של מרכיבים, ללא טכניקות בישול מורכבות.

טיפים לשיפור ושיטות בישול:

  • כדי להעצים את טעמם של השקדים, קולים אותם במחבת יבשה על אש בינונית במשך כמה דקות עד להזהבה וריח.
  • לקבלת חיזוק חלבון, הוסף עוף בגריל, טופו או שרימפס כדי להפוך את הסלט הזה לארוחה שלמה.
  • אל תהסס להתאים את הרוטב להעדפות הטעם שלך על ידי הוספת עוד דבש למתיקות או יותר חומץ אורז עבור חריפות.
  • לטוויסט מרענן, הגישו את הסלט צונן או הוסיפו מעט מיץ ליים לפני ההגשה כדי להאיר את הטעמים.
  • אפשר להכין את הסלט הזה מראש ולשמור במקרר עד יומיים, מה שמאפשר לטעמים להתמזג עוד יותר. רק המתן להוסיף את השקדים עד להגשה כדי לשמור על פריכותם.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות