חיפוש

מתכון לעוגיות שבלול מנצחות

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

מתכון לעוגיות שבלול מנצחות

עוגיות שבלולים הן פינוק גחמני שישמח ילדים ומבוגרים כאחד. עוגיות אלה, שמקורן במטבחי צרפת, נקראות על שם צורתן הספירלית הייחודית המזכירה קונכייה של חילזון. למרות שמם, העוגיות הללו אינן מכילות חלזונות! במקום זאת, הם עשויים עם בצק חמאה וחדורי וניל שמגולגלים במלית מתוקה ופורסים לעיגולים לפני האפייה. התוצאה היא עוגייה מקסימה עם מראה חיצוני פריך ומרכז רך ולעיס.

רכיבים:

לבצק:

  • 200 גרם (1 ¾ כוסות) קמח לכל מטרה
  • 100 גרם (½ כוס) חמאה ללא מלח, רכה
  • 50 גרם (¼ כוס) סוכר מגורען
  • ביצה 1
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קורט מלח

למילוי:

  • 50 גרם (¼ כוס) סוכר חום
  • 50 גרם (¼ כוס) אגוזים קצוצים (כגון אגוזי מלך או שקדים)
  • 1 כפית קינמון טחון

עכשיו, בואו נתחיל לאפייה:

  1. בקערת ערבוב גדולה, קרמו יחד את החמאה הרכה והסוכר המגורען עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
  2. טורפים פנימה את הביצה ותמצית הוניל עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. מוסיפים בהדרגה את הקמח והמלח לחומרים הרטובים, ומערבבים עד שנוצר בצק חלק. אם הבצק מרגיש דביק מדי, אפשר להוסיף עוד קצת קמח.
  4. לאחר שהבצק מתאחד, מעצבים ממנו כדור, עוטפים אותו בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-30 דקות לפחות להתמצקות.
  5. בזמן שהבצק מתקרר, מכינים את המילוי. בקערה קטנה מערבבים יחד את הסוכר החום, האגוזים הקצוצים והקינמון הטחון עד לאיחוד אחיד. לְהַפְרִישׁ.
  6. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  7. לאחר שהבצק התקרר, מוציאים אותו מהמקרר ומניחים אותו על משטח מקומח קלות.
  8. מרדדים את הבצק למלבן בעובי של כ-0.5 ס"מ.
  9. מפזרים את המילוי באופן שווה על הבצק, ומשאירים גבול קטן מסביב לקצוות.
  10. החל מקצה ארוך אחד, מגלגלים בחוזקה את הבצק לתוך בול עץ, כמו שהייתם עושים עבור לחמניות קינמון.
  11. בעזרת סכין חדה פורסים את הבצק לעיגולים בעובי 1 ס"מ.
  12. מניחים את העיגולים על תבנית האפייה המוכנה, מרווחים ביניהם כ-2 ס"מ זה מזה.
  13. אופים בתנור שחומם מראש במשך 12-15 דקות, או עד שהעוגיות מזהיבות בשוליים.
  14. מוציאים מהתנור ומצננים כמה דקות על תבנית האפייה לפני שמעבירים לרשת לצינון מלא.

חלופות:

לאוכלי כשרות או לבעלי הגבלות תזונתיות, ניתן להתאים את המתכון בקלות על ידי שימוש במרגרינה במקום בחמאה ולוודא שכל שאר המרכיבים יהיו כשרים. אתה יכול גם להחליף את האגוזים בזרעים או בפירות יבשים לפרופיל טעם שונה.

יתרונות תזונתיים:

  • מבחינה תזונתית, עוגיות החילזון הללו מציעות תערובת מאוזנת של פחמימות, שומנים וחלבונים. 
  • האגוזים מספקים מנה של שומנים בריאים וחלבון, בעוד שהקמח והסוכר מציעים אנרגיה מהירה. 
  • בנוסף, הם מקור של שמחה ואושר, וזה טוב לנשמה!

כמות, רמת קושי וזמן הכנה: מתכון זה מניב כ-24 עוגיות שבלולים ולוקח כשעה להכנה ואפייה. זה נופל איפשהו בין קל לבינוני בסולם הקושי, מה שהופך אותו לנגיש עבור אופים בכל רמות המיומנות.

טיפים לשיפור:

  • כדי להעלות את עוגיות החילזון שלך, נסה להתנסות במילויים שונים, כגון שוקולד צ'יפס, צימוקים, או אפילו ממרח נוטלה. 
  • אפשר גם לפזר את החלק העליון של העוגיות באבקת אבקת סוכר למגע של מתיקות.

תהנה מעוגיות השבלולים המענגות שלך עם כוס תה או קפה, וצפה כיצד הן נעלמים מהר יותר ממה שאתה יכול לומר "אסרגוט!"

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות