חיפוש

מתכון לרוזלך בדיוק כמו בקפה לנדוור

מתכון לרוזלך בדיוק כמו בקפה לנדוור

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

מתכון לרוזלך בדיוק כמו בקפה לנדוור

מוריה משתפת אותנו במתכון של רוזלך בדיוק כמו בקפה לנדוור.

מצרכים:

לבצק
1 ק"ג קמח לבן
2 כפות שמרים יבשים
1 אבקת אפייה
1 כפית תמצית וניל
1 כוס סוכר לבן
1 כוס שמן קנולה
2 ביצים
כוס וחצי מים
1/2 כוס שמן קנולה
3 כפות פודינג וניל
כף קינמון
כוס סוכר לבן
3/4 כוס קקאו
לפני אפייה: ביצה מהולה בכפית מים
לאחר אפייה: 3 כפות סוכר+ 1/2 כוס מים רותחים
– שימוש בכוסות 240 מ"ל
– בעניין הנוזלים המים- הכמות משתנה, לפעמים צריך יותר מכוס וחצי תרגישו את הבצק תראו אם חסר לו נוזלים.
אופן הכנה מופיע בהמשך.

מתכונים נוספים:
רוזלך נוטלה כמו בלנדוור מתכון מושחת
רוזלך כמו בלנדוור מתכון קל
רוזלך מתכון בדיוק כמו בקפה לנדוור

מתכון נוסף:

אופן הכנה:
1. הכנת הבצק: בקערת מיקסר להוסיף את הקמח השמרים ואבקת האפייה לתת ערבוב ולהוסיף את שאר המצרכים, להתחיל לעבד את הבצק ובהדרגה להוסיף את המים לאט לאט לראות האם צריך יותר או שאין יותר צורך. לעבד את הבצק לפחות 8-10 דקות, ליצור כדור ולהניח בקערה משומנת לכסות ולתת התפחה עד הכפלת הנפח. .
2. הכנת המילוי: בקערה להוסיף את כל המצרכים, אני משתמשת בשמן ולא חמאה/מחמאה/מרגרינה. מערבבת היטב לאיחוד עוטפת בנייר נצמד ומכניסה למקרר עד הכנת הבצק, ניתן גם להכין את המילוי בסמוך להכנת הבצק אני אישית מעדיפה שהכל יהיה מוכן. המילוי לא מספיק לכל העוגות, אני הכנתי לאחר מכן שוב עוד פעמיים.
3. עיצוב הרוזלך: כאן שימו לב- אני הכנתי עוגות שמרים מהבצק, אך אם רוצים רק רוזלך אז כמו שבעוגת שמרים אני מחלקת את הבצק ל4 חלקים מעט מקמחת את שולחן העבודה, חשוב לומר שהבצק לא דביק והוא נוח לעבודה. אני מקמחת שוב את שולחן העבודה ופותחת את הבצק מורחת מהמילוי רק כלפי מעלה מלמטה אני לוקחת את הבצק ומניחה מעל מרדדת מעט אך שכן מעט ישאר נפח, מורחת שוב שוקולד ומתחילה לחתוך לפרוסות לאורך לא לרוחב, זאת אומרת מלמטה למטה. ומתחילה לגלגל מניחה בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה וממשיכה עם השאר,הכי פשוט והכי קל. אני מעבירה להתפחה מכסה במגבת דקה ונותנת לבצק לתפוח כ15-20 דקות לא צריך יותר מזה, הבצק כבר הגיע לשלב של התפחה. לאחר התפחה למרוח ביצה ולהכניס לתנור שחומם מראש על 180° מעלות חום עליון-תחתון, עד השחמה יפה.
4. הוצאת הרוזלך: לאחר שהרוזלך כבר מוכן אני מורחת מהרוטב סוכר שהכנו בסמוך להוצאת הרוזלך, מכסה במגבת ונותנת לרוזלך מעט להתקרר. העוגיות יוצאות מהתנור רכות, לא צריך לשרוף אותן גג 20-25 דקות מספיק. .

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות