חיפוש

מתכון נדיר לצ'ורוס ספרדי אמיתי

מתכון נדיר לצ'ורוס ספרדי אמיתי

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

מה זה בעצם צ'ורוס ?

צ'ורוס הוא קינוח מתוק ופריך, המורכב מרצועות של בצק מתוק שמטוגנות עד להזהבה בשמן עמוק. הצ'ורוס מצויים ברחבי העולם, כולל בספרד, פורטוגל, הפיליפינים, אמריקה הלטינית, ארצות הברית וצרפת. נהוג לאכול אותם במיוחד בארוחת הבוקר, כשהם טבולים בשוקולטה חמה.

על מנת להכין צ'ורוס, מזלפים את הבלילה בעזרת מזלף בצורת כוכב ישירות לתוך סיר של שמן עמוק , ומטגנים אותם למשך כמה דקות, עד שהם מזהיבים. חשוב לאכול את הצ'ורוס בזמן הכי קרוב להכנתם כדי לשמר את פריכותם.

בשל טבעם החלול של רצועות הצ'ורוס, יש הממלאים אותם במילויים שונים כמו ריבת חלב. לעיתים קרובות מפזרים עליהם אבקת סוכר, או תערובת של סוכר וקינמון, או מזלפים עליהם שוקולד, סירופ מייפל, או ריבת חלב.

הצ'ורוס הם גם מאכל שכיח בכל מיני אירועים חגיגיים כמו ירידים, קרנבלים ופארקי שעשועים בישראל הוא נאכל בכל ימות השנה אך בעיקר בחנוכה.

מתכון הצ'ורוס הזה הוא קל במיוחד, ויוצר צ'ורוס מדהים שהוא חם ופריך מבחוץ, אוורירי מבפנים. טבילה בשוקולד מומס היא חובה, ותהיה לכם מנה שלמה על השולחן תוך 20 דקות בלבד!

מקובל לחשוב שצורוס הינו קינוח מקסיקני מאחר והוא פופלארי באזורים תיירותיים במקסיקו או יש החושבים כי זהו קינוח ארגנטינאי אך זאת טעות נפוצה ביותר צורוס הינו קינוח ספרדי אותנטי.

ממה מכינים את הצורוס?

כל מה צריך זה קמח, אבקת אפייה, שמן ומים רותחים כדי להכין את הבצק, ואז קינמון וסוכר לציפוי.

המים הרותחים הם המפתח האמיתי להצלחת המתכון– הם נותנים לבצק מרקם "גומי" ייחודי, כך שכאשר הוא מוזלף ומטוגן, הוא שומר על החריצים בקינוח המוכן.

איזה טעם יש לצורוס?

הם טעימים כמו סופגניות עם קינמון – אבל טובים יותר כי יש להם חריצים פריכים. החלק הפנימי שלהם רך כמו סופגנייה והם בשיאם כאשר הם טריים ויצאו משמן חם, אבל היתן גם להכינם מראש ולחמם לפני הגשה מה שהופך אותם לקינוח מושלם לאירוח.

איך להגיש צורוס?

צורוס מגישים עם רוטב שוקולד או עם ריבת חלב או מייפל וכמובן לטבול לפני בתערובת של סוכר וקינמון.

מצרכים להכנת צורוס ספרדי אמיתי

מתקבלים 12 יחידות בערך.
ציפוי סוכר קינמון
1/4 כוס סוכר טחון / דק
2 כפיות קינמון טחון
בצק צ'ורוס
1 כוס קמח
1 כפית אבקת אפייה
קמצוץ מלח
1 כף שמן קנולה או צמחי
1 כוס מים רותחים
2 כוסות+ שמן קנולה או צמחי
רוטב שוקולד
1/2 כוס שוקולד ציפס
1/2 כוס שמנת מתוקה 32%
אופן הכנה מופיע בהמשך.

צורוס מתכון של חן במטבח

אופן הכנת צורוס:

הוראות

1. ציפוי סוכר קינמון: ערבבו סוכר וקינמון בקערה שטוחה, הניחו בצד.
2. בצק: ערבבו קמח, אבקת אפייה ומלח בקערה. הוסיפו שמן ומים וערבבו עד שהתערובת אחידה- זה צריך להיות בצק עבה ו"גומי", כמו בצק דביק ולח, לא דק ומימי.
3. שקית זילוף: העבירו את הבצק לשקית זילוף עם פיה משוננת. הניחו בצד בזמן שהשמן מתחמם.
4. חימום שמן: חממו 5 ס"מ שמן עד לחום של 170 מעלות בסיר קטן, ווק או מחבת קטנה אך עמוקה יש להזהר משמן חם מדיי.
5. זילוף וחיתוך: מזלפים אורכים של 15 ס"מ של בצק לשמן, חתכו במספריים (חתכו קרוב לשמן כדי למנוע התזה). עשו 3 עד 4 בכל פעם.
6. טיגון: טגנו 2-3 דקות או עד שהם זהובים ופריכים, מדי פעם הזיזו אותם בשמן לאחר שהתייצבו.
7. הוצאה מהשמן: הוציאו לצלחת מצופה בנייר סופג לספיחת שומנים. לאחר מכן גלגלו בסוכר. הגישו חם עם רוטב שוקולד!
8. רוטב שוקולד: שימו בקערה עמידה לחום את השוקולד והשמנת וחממו במיקרוגל במשך 30 שניות, ערבבו בינתיים, עד שהתערובת חלקה. הניחו בצד למשך 5 דקות להתקרר ולהתעבות מעט.
הערות למתכון:
בבצק אין הרבה סוכר מאחר והציפיים או המילויים מאוד מתוקים .

מתכונים שאולי תרצו להכין:
פריקסה טוניסאי מתכון מדהים לימי חנוכה
עוגיות ספירלה שחור לבן מתכון פריך במיוחד
מתכון ניוקי בטטה כמו באיטליה

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות