חיפוש

מתכון עוגת שוקולד קוקוס בשכבות שאי אפשר לעמוד בפניה

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

מתכון עוגת שוקולד קוקוס בשכבות שאי אפשר לעמוד בפניה

עוגת שוקולד קוקוס שכבות זו היא תענוג דקדנטי שמפגיש את הטעמים הטרופיים של הקוקוס עם עושר השוקולד. זהו קינוח המושלם לכל אירוע, בין אם אתם חוגגים אירוע מיוחד או פשוט מפנקים את עצמכם במשהו מתוק. ניתן לאתר את מקורותיו של המתכון הזה במיזוג של עוגת שוקולד מסורתית עם טוויסט אקזוטי של קוקוס, וכתוצאה מכך תערובת הרמונית של טעמים שבטוח תרשים.

רכיבים:

עבור העוגה:

  • 2 כוסות קמח לכל מטרה (בערך 250 גרם)
  • 1 כוס סוכר (בערך 200 גרם)
  • 1/2 כוס אבקת קקאו לא ממותק (בערך 50 גרם)
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כוס חלב קוקוס (240 מ"ל), מנוער היטב
  • 1/2 כוס שמן צמחי (120 מ"ל)
  • 2 ביצים גדולות
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 1 כוס קוקוס מגורר (בערך 75 גרם)

עבור הפרוסט:

  • 1 1/2 כוסות שמנת מתוקה (360 מ"ל)
  • 1/2 כוס אבקת סוכר (כ-60 גרם)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כוס קוקוס מגורר (כ-75 גרם), קלוי

הוראות הכנה:

  1. מחממים את התנור ל-175 מעלות צלזיוס. משמנים ומקמחים שתי תבניות עוגה עגולות בגודל 23 ס"מ.
  2. בקערת ערבוב גדולה, טורפים יחד את הקמח, הסוכר, אבקת הקקאו, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. בקערה נפרדת, טורפים יחד את חלב הקוקוס, שמן צמחי, ביצים ותמצית וניל עד לקבלת תערובת חלקה.
  4. יוצקים בהדרגה את החומרים הרטובים לתוך החומרים היבשים, ומערבבים רק עד שהם מתאחדים. מקפלים פנימה את הקוקוס המגורר עד לפיזור אחיד.
  5. מחלקים את הבלילה באופן שווה בין תבניות העוגה המוכנות, ומחליקים את החלק העליון בעזרת מרית.
  6. אופים בתנור שחומם מראש במשך 25-30 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגות יוצא נקי.
  7. מוציאים את העוגות מהתנור ומניחים להן להתקרר בתבניות למשך 10 דקות לפני שמעבירים אותן לרשת לצינון מלא.
  8. בזמן שהעוגות מתקררות, מכינים את הציפוי. בקערת ערבוב צוננת, מקציפים את השמנת המתוקה, אבקת הסוכר ותמצית הוניל עד שנוצרות פסגות נוקשות.
  9. לאחר שהעוגות מתקררות לחלוטין, מניחים שכבת עוגה אחת על צלחת הגשה או מעמד לעוגה. מורחים שכבה נדיבה של ציפוי מעל.
  10. מניחים בזהירות את שכבת העוגה השנייה מעל ומקפיאים את החלק העליון והדפנות של העוגה עם הציפוי הנותר.
  11. מפזרים את הקוקוס המגורר הקלוי על החלק העליון של העוגה לקישוט.
  12. פורסים ומגישים את העוגה, נהנים מכל שכבה טעימה של קוקוס ושוקולד.

חלופות מתכון:

לאוכלי כשרות יש לוודא שכל המרכיבים מאושרים כשרות. אתה יכול גם להחליף את הביצים בתחליף ביצים טבעוני או ברסק תפוחים עבור אופציה על בסיס צמחי. השתמשו בשוקולד בעל תעודת כשרות וודאו שהקוקוס המגורר אינו ממותק.

יתרונות תזונתיים:

  • עוגה זו מציעה תערובת מאוזנת של פחמימות, שומנים וחלבונים. 
  • קוקוס מספק שומנים וסיבים בריאים, בעוד שאבקת קקאו עשירה בנוגדי חמצון. 
  • בנוסף, חלב קוקוס מוסיף קרמיות ללא צורך במוצרי חלב, מה שהופך אותו מתאים לאנשים הסובלים מחוסר ללקטוז.

תפוקה וזמן הכנה: מתכון זה מניב עוגת שכבות אחת בגודל 23 ס"מ ולוקח כשעה ו-30 דקות להכנה ואפייה.

רמת קושי: קַל

טיפים לשיפור:

  • ודא שכל החומרים נמצאים בטמפרטורת החדר לערבוב אחיד.
  • קליית הקוקוס המגורר מוסיפה טעם ומרקם נוספים לעוגה.
  • לטעם שוקולד עשיר יותר, השתמשו באבקת קקאו כהה במקום באבקת קקאו רגילה.
  • התנסו בסוגים שונים של ציפוי, כמו ציפוי גבינת שמנת או גנאש שוקולד, לקבלת וריאציה על המתכון הקלאסי.

תהנו מאפייה והתמכרו לעוגת שוקולד השכבות הקוקוס שאי אפשר לעמוד בפניה!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות