5/5 - למתכון דירוג של 4 חובבי בישול

סלט כרוב סגול חריף עם רוטב מיונז קרמי

סלט הכרוב הסגול התוסס הזה הוא חגיגה לעיניים ולבלוטות הטעם! מפוצץ בצבע, קראנצ'יות וטוב קרם, זה תוספת מושלמת לכל אירוע. מקורו של סלטי כרוב מסורתיים המצויים במטבחים שונים ברחבי העולם, מתכון זה מוסיף טוויסט מודרני עם הטעם הנעים של רוטב המיונז. עמוס בחומרים מזינים ובנוגדי חמצון, כרוב סגול הוא מעצמה של ויטמינים, סיבים ומינרלים, מקדם את בריאות המעיים, מחזק חסינות ומפחית דלקות. הסלט הזה הוא חביב הקהל, אידיאלי לארוחות ערב, פיקניקים, או פשוט לרומם את ארוחת הערב שלך.

רכיבים:

הוראות הכנה:

  1. מכינים את הירקות: שוטפים ופורסים דק את הכרוב הסגול, מגררים את הגזר ופורסים דק את הבצל האדום. מניחים אותם בקערת ערבוב גדולה.
  2. מכינים את הרוטב: בקערה קטנה טורפים יחד את המיונז, חומץ התפוחים, הדבש או סירופ מייפל, מלח ופלפל עד לקבלת מרקם חלק וקרמי.
  3. מרכיבים את הסלט: יוצקים את הרוטב על הירקות החתוכים בקערת המערבל. בעזרת מלקחיים או ידיים נקיות, זורקים את הסלט עד שהירקות מצופים בצורה אחידה ברוטב.
  4. תנו לו להשרות: לקבלת הטעם הטוב ביותר, מכסים את הקערה ומקררים את הסלט למשך 30 דקות לפחות כדי לאפשר לטעמים להתמזג יחדיו. אפשר גם להכין כמה שעות מראש או לילה.
  5. מגישים ומקשטים: לפני ההגשה תנו לסלט סיבוב אחרון. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. מפזרים עשבי תיבול טריים קצוצים כמו פטרוזיליה או כוסברה לפרץ של צבע ורעננות.

חלופות מתכון:

לאוכלי הכשרות או הנמנעים ממוצרי חלב, ניתן להחליף את המיונז במיונז טבעוני או ברוטב על בסיס טחינה. במקום דבש, השתמש בסירופ אגבה או סירופ תמרים לאפשרות ממתיק ידידותי לטבעוני.

יתרונות תזונתיים:

כמות: מתכון זה משמש 4-6 כתוספת.

זמן הכנה: זמן ההכנה לסלט כרוב סגול זה הוא כ-15 דקות.

רמת קושי: מתכון זה קל, מתאים לבשלנים מתחילים וותיקים כאחד.

טיפים לשיפור:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות