חיפוש

עוגות שמרים מעלפות ליום שבת

עוגת שמרים מעלפת

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

עוגות שמרים מעלפות😍😍😋😋
❤סוניה סאני בן הרוש❤

מצרכים

1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים
1 כף משפר אפיה
3/4 כוס סוכר
3 ביצים
1 כוס שמן
2 סוכר וניל
2 כוסות מים פושרים( חד פעמי קר-להוסיף בהדרגה)
גרידת לימון
מלית קקאו פרווה
3 כפות קקאו
3 כפות שוקולית
3 כפות גדושות סוכר
3 כפות אינסטנט שוקולד
1 כפית שטוחה קינמון
חצי כפית נס קפה
ושמן בהדרגה עד שנהייה מרקם משחתי
לפזר אגוזי מלך קצוצים לאחר שמורחים את המלית

מלית חלבה

למרוח ממרח חלבה ועל זה לפורר חלבה מפוררת או שערות חלבה.
מלית גבינה
1 שקית של גבינת טוב טעם(250 גרם)
1 גבינה לבנה 5% (250 גרם)
2 שקיות סוכר וניל
3 כפות גדושות סוכר
3 כפות אינסטנט פודינג וניל
3 כפות שטוחות קורנפלור
1 חלמון(צהוב)
גרדת לימון מחצי לימון
לערבב את הכל היטב .
מי שאוהבת צימוקים יכולה להוסיף, אצלי לא אוהבים.
או כל מילוי אחר שבא לכן❣

סירופ

1 כוס סוכר
1 ורבע כוסות מים
1 סוכר וניל
מיץ מחצי לימון

אופן ההכנה

1. אופן ההכנה:
2. בקערת מיקסר נערבב את הקמח עם השמרים והמשפר אפיה, נוסיף את הסוכר והסוכר וניל,נמשיך לערבב , נוסיף הביצים והשמן בסוף נוסיף את המים בהדרגה, ללוש כ-8 דקות עד שנוצר בצק חלק וגמיש…
3. נעביר לקערה להתפחה של שעה וחצי או עד שמכפיל את נפחו..
4. נחלק את הבצק ל-5 כדורים שווים נכסה במגבת וניתן להם מנוחה של 15 דקות…
5. מרדדים כל כדור למלבן דק, מורחים את המילוי, מפזרים אגוזי מלך ומגלגלים לרולדה…
6. נחצה את הרולדה לשניים ואז נלפף אותם יחד לבורג…
7. אפשר גם לחלק מראש כל כדור ל-2 , למרוח מילוי , לגלגל לרולדה וללפף את 2 הרצועות וליצור בורג..
8. נעביר אינגליש משומנת ונניח להתפחה נוספת של 40 דקות או עד להכפלת הנפח…
9. נבריש את העוגה בעדינות בביצה טרופה עם כפית מים וכף סוכר .
10. נכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות(אפשר ורצוי בטורבו) משהו כמו – חצי שעה או עד שמזהיב..
11. לאחר האפיה נבריש מעל את הסירופ שהכנו.
בהצלחה ובתאבון סוניה סאני בן הרוש❤..

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות