חיפוש

עוגת היער השחור: מתכון מדהים למיטיבי לכת

מתכון לעוגת היער השחור

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

היי אוהבי עוגות! היום, אני הולך להדריך אתכם במתכון שהוא Show off רציני בכל מובן – עוגת היער השחור האגדית.

העוגה הזו היא לא רק קינוח; זוהי יצירת מופת של טעמים ומרקמים, שמקורה באזור היער השחור היפה של גרמניה. המכונה בשפת האם שלה בשם "Schwarzwälder Kirschtorte", היא הרמוניה של עוגת שוקולד עשירה, קצפת ודובדבנים, לעתים קרובות עם מעט קירשווסר (ברנדי דובדבנים).

שורשי העוגה הזו עמוקים ואפלים כמו היער שעל שמו היא נקראת. מקורו במאה ה-16, מאמינים שהוא בהשראת התלבושות המסורתיות של האזור, עם שבבי השוקולד הדומים לעצים הכהים, השמנת השלג והדובדבנים הם כתמי הצבע הבהירים.

איך להכין עוגת היער השחור – אז מה נצטרך?

  • לעוגה:
  • 85 גרם אבקת קקאו לא ממותקת
  • 175 גרם קמח לכל מטרה
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • קורט מלח
  • 200 גרם סוכר
  • 2 ביצים גדולות
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 120 מ"ל שמן
  • 240 מ"ל חמאה
  • למילוי ולציפוי:
  • 600 מ"ל שמנת כבדה
  • 3 כפות אבקת סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 צנצנת (כ-680 גרם) דובדבנים חמוצים, מסוננים (שמור את המיץ)
  • לסירופ הדובדבנים:
  • מיץ דובדבנים שמור
  • סוכר לפי הטעם
  • אופציה שפריץ של קירשווסר
  • שבבי שוקולד לקישוט

קצת על מתכון זה
מתכון זה מניב עוגה אחת בקוטר 23 ס"מ, המשרתת כ-12 אנשים. זמן ההכנה הוא כשעה, זמן האפייה כ-30 דקות והרכבה כ-30 דקות נוספות. רמת קושי? בינוני. זה דורש קצת צלעות לאפייה, אבל היי, המאמץ לגמרי שווה את זה!

 

סאגת האפייה: צעד אחר צעד

  1. מחממים את התנור ל-175 מעלות צלזיוס. משמנים ומקמחים שתי תבניות עוגה עגולות בקוטר 23 ס"מ.
  2. מנפים יחד אבקת קקאו, קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח. לְהַפְרִישׁ.
  3. בקערה גדולה מקציפים סוכר, ביצים ווניל עד לקבלת תערובת חלקה. מערבבים פנימה שמן וחלב. מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים ומערבבים רק עד שהם מתאחדים.
  4. מחלקים את הבלילה בין התבניות המוכנות. אופים במשך 30 דקות, או עד שקיסם יוצא נקי. מצננים את העוגות בתבניות במשך 10 דקות, ואז הופכים על רשת לצינון מלא.
  5. מקציפים את השמנת הכבדה עם אבקת הסוכר והוניל עד שנוצרות פסגות נוקשות.
  6. לסירופ הדובדבנים, מצמצמים את מיץ הדובדבנים השמור בסיר עם תוספת סוכר (וקירשווסר, אם משתמשים בו) עד להסמכה קלה.
  7. פורסים כל שכבת עוגה לשניים אופקית. מברישים כל שכבה בסירופ הדובדבנים.
  8. מורחים קצפת ושכבת דובדבנים על כל שכבת עוגה, ואז עורמים אותם.
  9. מכסים את החלק החיצוני של העוגה בקצפת נוספת, ומהדקים שבבי שוקולד על הדפנות.
  10. מקשטים את החלק העליון בקצפת נוספת ודובדבנים.

טיפים תזונתיים
אמנם העוגה הזו עוסקת יותר בפינוק מאשר בבריאות, אבל היא מציעה כמה יתרונות – קקאו עשיר בנוגדי חמצון, ודובדבנים הם מקור מצוין לויטמינים.

טיפים לעוגה שמדברת

  • אם הבלילה נראית סמיכה מדי, אל דאגה! הוא מתעבה כדי לתמוך במשקל הדובדבנים והשמנת.
  • כשפורסים את העוגות יש להשתמש בסכין ארוכה ומשוננת ובתנועת ניסור עדינה.
  • למגע נוסף, נסה לאבק את החלק העליון באבקת קקאו או לקשט בדובדבנים טריים אם בעונה.

    הנה לכם, חברים – עוגת היער השחור שמענגת להכין אותה כמו שהיא לאכילה. זהו חלק מרכזי מושלם לחגיגות או סתם פרויקט אפייה בסוף השבוע. זכרו, אפייה עוסקת במסע לא פחות מאשר ביעד הטעים. אז, סינרים, ובואו נתחיל לאפייה

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות