חיפוש

עוגת נמסיס: מתכון לפרצוף, עוגה נדירה וסופר מיוחדת

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

עוגת נמסיס: תענוג דקדנטי

עוגת הנמסיס, הידועה גם בשם "נמסיס השוקולד", היא יצירה אגדית שצמחה מבית הקפה האייקוני River Café בלונדון. לקינוח האלוהי הזה יש היסטוריה עשירה, מה שהופך אותו לחובה לנסות לכל חובבי השוקולד. זו פרי יצירתה של השפית ג'ניפר פטרסון, שרצתה לעצב את פינוק השוקולד האולטימטיבי. השם "נמסיס" מתאים לה בצורה מושלמת – העוגה הזו יכולה להיות היריב הכי מתוק שלך, ולאתגר את השליטה העצמית שלך בכל ביס קטיפתי.

רכיבים:

עבור העוגה:

  • 200 גרם שוקולד מריר איכותי (70% קקאו)
  • 200 גרם חמאה ללא מלח
  • 200 גרם סוכר
  • 4 ביצים גדולות
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קורט מלח
  • 100 גרם שקדים טחונים

עבור הגלייז:

  • 100 גרם שוקולד מריר איכותי
  • 2 כפות חמאה ללא מלח
  • 1 כף דבש

הוראות הכנה:

  1. עוגה: מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס. משמנים תבנית עוגה עגולה בגודל 23 ס"מ בחמאה ומרפדים את התחתית בנייר אפייה.
  2. ממיסים את השוקולד המריר והחמאה בקערה חסינת חום מעל מים רותחים. מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ומניחים בצד להתקרר מעט.
  3. בקערה נפרדת מקציפים את הסוכר, הביצים, תמצית הוניל וקורט מלח עד שהתערובת בהירה ותפוחה.
  4. מקפלים בעדינות את תערובת השוקולד המומס לתערובת הביצים, ואחריה את השקדים הטחונים. להיות סבלני; כאן מתרחש הקסם.
  5. יוצקים את הבלילה לתבנית המוכנה ואופים כ-25-30 דקות. העוגה צריכה להיות קבועה בשוליים אך מעט דביקה במרכזה. קיסם שמוחדר צריך לצאת עם כמה פירורים לחים.
  6. מניחים לעוגה להתקרר בתבנית 15 דקות לפני שמעבירים אותה לרשת לצינון מלא.
  7. קוֹנִיָה: ממיסים את השוקולד המריר, החמאה והדבש בקערה חסינת חום מעל מים רותחים. מערבבים עד שנוצר זיגוג מבריק.
  8. יוצקים את הזיגוג על העוגה שהתקררה, מפזרים אותה בצורה אחידה בעזרת מרית. תן לזה להתייצב כ-30 דקות.

אלטרנטיבה לאוכלי כשרות:

לחברינו הכשרים, הקפידו על הכשרות של השוקולד והחמאה. אפשר להחליף את החמאה במרגרינה כשרה איכותית ולוודא שגם תמצית הוניל שלכם כשרה. הטעם האלוהי נשאר שלם.

יתרונות תזונתיים:

  • לעוגת הנמסיס, אמנם פינוק דקדנטי, יש כמה הטבות תזונתיות מפתיעות. 
  • שוקולד מריר עמוס בנוגדי חמצון, המקדם את בריאות הלב. 
  • שקדים מוסיפים מנה של שומנים בריאים וויטמין E. 
  • רק זכרו, זהו קינוח – מתינות היא המפתח!

כמות: מתכון זה מניב עוגה אחת בגודל 923 ס"מ, מושלמת ל-8-10 מנות של אושר שוקולד טהור.

זמן הכנה: היו מוכנים להשקיע קצת אהבה וזמן. עוגת הנמסיס דורשת בערך 1.5 עד 2 שעות, מההתחלה ועד הסוף, אבל התמורה שווה את זה!

רמת קושי: בקנה מידה של אסקפדות מטבח, המתכון הזה נופל איפשהו בין בינוני לקשה. זה לא לבעלי לב חלש, אבל האתגר הוא חלק מהכיף. אל תפחד – המאמצים שלך יתוגמלו.

טיפים להצלחה:

  • השתמשו בשוקולד המריר האיכותי ביותר שתוכלו למצוא; זה הכוכב של התוכנית.
  • אל תערבב יתר על המידה את הבלילה; יד עדינה תיתן לך את המרקם המושלם הזה.
  • התנסו עם אגוזים שונים או אפילו פיזור של מלח ים מלמעלה למגע אישי.
  • מגישים עם כף קצפת או כדור גלידת וניל לחוויה מפנקת במיוחד.

עכשיו, צא, הרפתקן אמיץ במטבח, ותכבוש את עוגת הנמסיס – בלוטות הטעם שלך יודו לך על הניצחון המתוק!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות