חיפוש

עוגת קרמבו מנצחת מתכון משגע

עוגת קרמבו מנצחת מתכון משגע

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

עוגת קרמבו מנצחת: חגיגה של טעמים ומרקמים

זוכרים את הקיץ הישראלי? את טעמו המתוק-מריר של קרמבו קר וקפוא? עכשיו דמיינו את אותו הטעם, רק בעוגה עשירה ומפנקת! עוגת קרמבו היא קינוח מושלם לכל אירוע, חגיגה או סתם יום של פינוק. היא משלבת בין בסיס פריך, קרם שוקולד עשיר, קרם וניל רך וקישוט מרשים של קרמבו שלמים.

מקור המתכון:

המתכון הזה הוא פרי יצירתי שלי, נולד מתוך אהבה גדולה לקרמבו ולעוגות. ניסיתי וריאציות רבות עד שהגעתי למתכון המושלם, שמשלב בין כל הטעמים והמרקמים בצורה מושלמת.

מתכון של מיטל חיות.

רשימת מרכיבים:

לבסיס:

  • ½ שרוול פתי בר (125 גרם)
  • 7 עוגיות לוטוס
  • 1 חופן אגוזים (אפשר אגוזי מלך)
  • 100 גרם חמאה

לשכבת קרם שוקולד:

  • 11 קרמבו
  • ½1 שמנת מתוקה (375 מ"ל)
  • ½ שמנת חמוצה (100 מ"ל)
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג שוקולד (80 גרם)
  • ½ כוס חלב

לשכבת קרם וניל:

  • ½1 שמנת מתוקה (375 מ"ל)
  • ½ כוס חלב
  • ½ שמנת חמוצה (100 מ"ל)
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
  • תבנית 24 או 26

הוראות הכנה:

  1. הבסיס: שוברים את הפתי בר, עוגיות לוטוס ואגוזים לפירורים. מערבבים עם החמאה המומסת ומהדקים בתבנית.
  2. שכבת קרם שוקולד: מניחים מעל הבסיס 11 יחידות קרמבו. מקציפים את השמנת מתוקה עם השמנת חמוצה, פודינג שוקולד וחלב, ולשפוך מעל. נותנים כמה מכות על הקרש חיתוך כדי שהכל יתמלא באחידות סביב הקרמבו.
  3. שכבת קרם וניל: מקציפים את השמנת מתוקה עם השמנת חמוצה, פודינג וניל וחלב, ולשפוך מעל.
  4. הקפאה: מכניסים למקפיא לכמה שעות עד להתייצבות העוגה.

טיפים:

  • ניתן להשתמש בתבנית משומנת או מרופדת בנייר אפייה.
  • חשוב להקפיד להקציף את השמנת המתוקה לקצפת יציבה.
  • ניתן להחליף את האגוזים בכל סוג אחר שאוהבים.
  • ניתן להוסיף לקרם השוקולד 2 כפות קקאו.
  • ניתן לקשט את העוגה בקוקוס, שבבי שוקולד או פירות טריים.

וריאציות ושיפורים:

  • ניתן להכין את העוגה בתבנית אינגליש קייק.
  • ניתן להכין גרסה פרווה של העוגה על ידי החלפת השמנת המתוקה והחמוצה בשמנת צמחית.

דרגת קושי: קל-בינוני

זמן הכנה: כשעה

הצעות הגשה:

  • ניתן להגיש את העוגה קרה או קפואה.
  • ניתן להגיש לצד קצפת, פירות טריים או רוטב שוקולד.
  • עוגת קרמבו היא קינוח מושלם לכל אירוע, חגיגה או סתם יום של פינוק.
  • היא משלבת בין טעמים ומרקמים נהדרים, וקל להכין אותה בבית.
  • העוגה מרשימה ויפה, ותגרום לכל אורח להתפעל.

יתרונות תזונתיים:

  • עוגת קרמבו מכילה סידן וחלבון, הודות לשמנת ולביצים.
  • היא מכילה גם פירות, המספקים ויטמינים ומינרלים.
  • ניתן להכין גרסה בריאה יותר של העוגה על ידי שימוש בקמח כוסמין, סוכר חום ושמנת צמחית.

לסיכום:

עוגת קרמבו היא קינוח מושלם לכל מי שאוהב טעמים ומרקמים עשירים. היא קלה להכנה, מרשימה ויפה, ותגרום לכל אורח להתפעל. אז למה אתם מחכים? לכו להכין אותה כבר היום!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות