חיפוש

עוגת קרמבו מעלפת פרווה וללא גלוטן מושלמת לשבת הקרובה

עוגת קרמבו מעלפת

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

מצרכים:

לבסיס:

  • 3 חלמונים
  • 1 כף קקאו
  • ½-1 כפית קפה צ'ורוס (לפי הטעם)
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1 כוס קורנפלור
  • ½ כוס שמן קנולה
  • ½ כוס סוכר לבן
  • ½ כוס מים פושרים

לקרם:

  • 3 חלבונים
  • 1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
  • ½ כוס סוכר לבן
  • 2 כפות תמצית רום

לציפוי:

  • 2 חבילות שוקולד מריר
  • ½ מיכל שמנת מתוקה
  • קוקוס טחון

הוראות הכנה:

  1. הכנת הבסיס: בקערה, ערבבו את החלמונים והסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה. הוסיפו את שאר מרכיבי הבסיס וערבבו היטב עד לקבלת בלילה אחידה.
  2. שפכו את הבלילה לתבנית משומנת היטב (עדיף תבנית קפיצית) ואפו בחום של 180 מעלות עד שהעוגה מוכנה (כ-30-40 דקות). הניחו לעוגה להתקרר לחלוטין.
  3. הכנת הקרם: בקערת המיקסר, הקציפו את החלבונים עד לקבלת קצף יציב. הוסיפו את השמנת המתוקה, הסוכר, תמצית הרום והפודינג וניל והמשיכו להקציף עד לקבלת קרם יציב.
  4. הרכבת העוגה: מרחו את הקרם באופן שווה על העוגה הקרה והכניסו למקפיא לשעתיים לפחות.
  5. הכנת הציפוי: בסיר קטן, חממו את השוקולד המריר והשמנת המתוקה על אש נמוכה עד לקבלת תערובת חלקה.
  6. ציפוי העוגה: הוציאו את העוגה מהמקפיא וצקו עליה את הציפוי. הניחו לציפוי להתייצב מעט ופזרו מעל קוקוס טחון.
  7. הכניסו את העוגה למקפיא לכמה שעות נוספות להתייצבות מלאה.
  8. הגשה: לפני ההגשה, הניחו לעוגה להפשיר מעט בטמפרטורת החדר.

טיפים:

  • ניתן להכין את העוגה יום מראש.
  • ניתן להשתמש בתמצית קפה במקום קפה צ'ורוס.
  • ניתן לקשט את העוגה בפירות יער או שבבי שוקולד.
  • ניתן להמיר את הקוקוס הטחון באגוזים קצוצים או שבבי שקדים.

בתאבון!

מתכון של מוריה

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות