חיפוש

עוף עם זיתים מרוקאי מתכון נדיר

עוף עם זיתים מרוקאי מתכון

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

עוף עם זיתים מרוקאי מתכון נדיר

אילנה לוי משתתפת אותנו במתכון מרוקאי של עוף עם זיתים.

מצרכים:

כף שמן
4 בצלים
3 שיני שום
1 קילוגרם כרעי עוף
1 צנצנת זיתים (אם יש תוצרת בית או זיתים סורים שבורים מהמשק.)
½ כף אבקת מרק
1 כף פפריקה מתוקה
כפית פלפל שחור גרוס
½ כפית כורכום
½ כפית כמון
½ כוס מים
אופן הכנה מופיע בהמשך

מתכונים נוספים:

קציצות עוף עם אפונה מתכון חלומי
חרשוף עם עוף מתכון מרוקאי מסורתי
חזה עוף ממולא בבשר מתכון מדהים

מתכון נוסף:

אופן הכנה:

1. בסיר רחב במעט שמן לטגן 4 בצלים חתוכים לטבעות.
2. לטגן עד קבלת צבע של קירמול.
3. להוסיף 3 שיני שום קצוצות ואחרי כמה שניות להוסיף את כרעי העוף.
4. לטגן את העוף משני הצדדים עד שמתקבל צבע חום יפה.
5. להוסיף צנצנת זיתים אם יש תוצרת בית (שהכנו בעצמנו אחרי עונת המסיק) שטופים במי ברז ואם אין אפשר לקנות זיתים סורים שבורים בשוק. (אני לא הוצאתי את הגלעינים וכמובן שהזהרתי את כולם).
6. להוסיף את האבקת מרק, פפריקה מתוקה, פלפל שחור גרוס, כורכום וכמון. אין צורך במלח.
7. להוסיף חצי כוס מים כשהכל רותח, להעביר ללהבה הקטנה ביותר ועל אש נמוכה ולבשל 3 שעות.
8. מידי פעם להשקות מנוזלי הרוטב עם כף מסביב.
אפשר להשתמש בזיתים מגולענים מקופסה ולהרתיח אותם פעמיים עם מים ולשפוך כדי להוציא את הטעמים הנלווים של הקופסה לפני הכנסתם לסיר עם העוף. בבית מרוקאי התבשיל הזה נחשב למעדן.

עוד מתכון של עוף עם זיתים של אביה אביבית סלומון:

עוף עם זיתים בתנור
מצרכים:
8או 10 חתיכות של ירכיים או שוקיים של עוף
חבילת קופסת שימורים של זיתים בלי חרצנים ירוקים ללא הנוזלים
2כפות של רסק עגבניות מרוכז או עגבניות מרוסקות
עלי טימין לפזר מעל
כף שמן זית
כף יפה של סילאן
מלח
פלפל שחור גרוס
גריל עוף לא חייב
2-3שיני שום כתושות
אופן הכנה:
1. מערבבים בקערה את כל חומרי המרינדה ,מטבלים היטב את כל חלקי העוף ומניחים בתבנית עם נייר אפייה.
2. מוסיפים לשאריות של המרינדה שנותרה1/3כוס מים ואת הזיתים הירוקים מערבבים ושופכים הכל בצורה אחידה על חלקי העוף מפזרים מעל עלי טימין וצולים בתנור שחומם מראש בחום של180 מעלות כשעה ורבע .
3. ניתן להוסיף כתוספת אורז לבן או תפוחי אדמה אפויים ולהגיש בתאבון .

כרעי עוף עם זיתים ברוטב לימון מתכון של שולי אסולין קראסין:

מתכון לעוף עם זיתים

מצרכים:
8 כרעיים יפים שהוצאתן מהמקרר והשארתן בחוץ 20 דקות
לשטוף ולייבש מהמים
12 שיני שום קלופים ( נסו את שיטת הצנצנת זה עובד!!!)
4 בצלים גדולים פרוסים דקדק
כוס זיתים ( קלמטה וירוקים עם הגרעינים)
3 כפות שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
2 כפות עלי אורגנו טריים ( תשאירו מספר עלים לקישוט)
לימון פרוס דק שהוצאתן ממנו את הגרעינים אחרת הרוטב ייצא לכן מר
מיץ מלימון אחד

אופן הכנה:
1. לחמם תנור ל 180 מעלות.
2. בסיר חסין לחום התנור או סיר יציקת ברזל אם יש ושיהיה מספיק רחב בכדי לסדר בשכבה אחת את הכרעיים .להוסיף את השמן על להבה בינונית גבוהה.
3. לזרות מלח ופלפל מ2 צידי העוף ולהכנים לסיר כשהצד של העור למטה.
4. לבשל 5-6 דקות לא להפוך ולא להזיז את העוף!!.
5. לאחר 6 דק להוסיף את שיני השום ועכשיו אפשר להפוך לצד השני של העוף. להשחים ל 2-3 דקות את שיני השום.
6. להוציא מהסיר את העוף והשום ולהניח בצד.
7. לסיר החם להוסיף את הבצל פרוסות דק את פרוסות הלימון ללא גרעינים ואת עלי האורגנו.
8. לבשל 8 דקות תוך כדי עירבוב מתמיד.
9. לאחר מכן להוסיף את כרעי העוף כשהצד של העור כלפי מעלה.
10. לפזר את הזיתים והשום מעל,לשפוך מעל את מיץ הלימון ולתנור ל 45-50 דקות.
11. להוציא בזהירות את הסיר מהתנור ולקשט עם עלי האורגנו ששמרנו בצד.
12. אפשר להגיש על מצע של אורז בסמטי.
בתיאבון.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות