חיפוש

פשטידת קישואים ללא קמח: מתכון עדין וטעים

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

פשטידת קישואים ללא קמח: מתכון עדין וטעים

בסדר, בואו נצלול ליצירת פשטידת קישואים מענגת שהיא גם נטולת קמח וגם מפוצצת בטעם! המתכון הזה הוא טוויסט מענג על קלאסיקה, מושלם עבור אלה שמחפשים אפשרות ללא גלוטן או סתם רוצים להגניב כמה ירקות נוספים לתזונה שלהם. פשטידה מלוחה זו, שמקורה במטבח הים תיכוני, מציעה שילוב מענג של קישואים, גבינה ועשבי תיבול, כולם שוכנים בקרום פריך ללא קמח.

רכיבים:

  • 4 קישואים בינוניים (כ-500 גרם), פרוסים דק
  • 1 בצל, קצוץ דק
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • 200 גרם גבינת פטה מפוררת
  • 100 גרם גבינת פרמזן, מגוררת
  • 4 ביצים
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן זית
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) חלב או חלב שקדים
  • 1 כפית אורגנו מיובש
  • 1 כפית טימין מיובש
  • מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה:

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס ומשמנים תבנית פאי בשמן זית או ספריי בישול.
  2. במחבת גדולה מחממים מעט שמן זית על אש בינונית. מוסיפים את הבצל הקצוץ והשום הטחון, ומאדים עד לריכוך וריח, כ-5 דקות.
  3. מוסיפים את הקישואים הפרוסים למחבת ומבשלים עד שהם רכים, כ-8-10 דקות. מתבלים במלח, פלפל, אורגנו מיובש וטימין ומערבבים לאיחוד.
  4. טורפים בקערה נפרדת את הביצים, גבינת פטה מפוררת, גבינת פרמזן מגוררת וחלב עד לקבלת תערובת אחידה.
  5. מוסיפים את תערובת הקישואים המבושלת לקערה עם תערובת הביצים והגבינה, ומערבבים עד שהכל מצופה אחיד.
  6. יוצקים את התערובת לתבנית הפאי המשומנת ומפזרים אותה בצורה אחידה.
  7. אופים בתנור שחומם מראש במשך 30-35 דקות, או עד שהחלק העליון מזהיב והמלית מתייצבת.
  8. לאחר האפייה, מוציאים מהתנור ונותנים לו להתקרר כמה דקות לפני שפורסים ומגישים.

חלופות מתכון:

לאוכלי הכשרות או הנמנעים ממוצרי חלב, ניתן להחליף את הגבינה בחלופות נטולות חלב כמו פטה טבעוני או שמרים תזונתיים. בנוסף, אתה יכול להחליף את החלב באופציה לא חלבית כמו חלב שקדים או חלב קוקוס.

יתרונות תזונתיים:

  • קישואים דלים בקלוריות ועשירים בסיבים, מה שהופך אותם למעולים לעיכול וניהול משקל. 
  • הם גם עמוסים בוויטמינים A ו-C, החיוניים לתפקוד החיסון ולבריאות העור. 
  • בנוסף, הביצים והגבינה מספקות חלבון וסידן, בעוד ששמן הזית מציע שומנים בריאים ללב.

תפוקה וזמן הכנה: מתכון זה מניב כ-6-8 מנות ולוקח כשעה להכין ולבשל.

רמת קושי: הייתי מדרג את המתכון הזה כקל-בינוני. אמנם השלבים פשוטים, אבל יש כמה מרכיבים להכנה, כמו חיתוך הקישואים וערבוב המילוי.

טיפים לשיפור:

  • לתוספת טעם, נסה לערבב פנימה כמה עשבי תיבול טריים קצוצים כמו פטרוזיליה או בזיליקום לתוך תערובת המילוי.
  • אתה יכול גם להוסיף כמה עגבניות חתוכות או פלפלים לתוספת צבע ומרקם.
  • כדי להבטיח קרום פריך יותר, אפשר לפזר מעט פירורי לחם או קמח שקדים על תחתית תבנית הפאי המשומנת לפני הוספת המילוי.
  • שאריות ניתן לשמור בכלי אטום במקרר עד 3 ימים. כל שעליך לעשות הוא לחמם שוב פרוסות במיקרוגל או בתנור לפני ההגשה.

תיהנו מפשטידת הקישואים המענגת הזו כתוספת מלוחה או כאפשרות לארוחת צהריים קלה. זה רב תכליתי, מזין, ובטוח שישמח אפילו את האוכלים הבררנים ביותר!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות