מתכון מושלם לקובה חמוסטה של אורה ארגוב.
מצרכים:
למעטפת
1 קילו סולת
1 כף מלח
3 כפות שמן
מים בהדרגה לפי הצורך
מילוי
1 קילו בשר טחון גס עבה
5 בצלים קצוצים
1 כפית מלח
1 כף פלפל שחור גרוס
1/2 כוס שמן לטיגון
מרק
1 בצל קצוץ
1 חבילת סלק ירוק קצוץ
4 גיבעולי סלרי
1 כף מרק עוף
1 כפית פלפל שחור
1 כפית כרכום
מיץ מלימון או 1/4 כפית מלח לימון
לא חייב אני אוהבת מעט צילי גרוס
קובה חמוסטה – נועם זיגדון
מתכונים נוספים:
קובה חמוסטה מתכון קל לחורף
קובה חמוסטה עיראקית מתכון נדיר
אופן ההכנה:
1. להכין בצק רך כמו פלסטלינה מהסולת.
2. לתת מנוחה 20 דקות.
3. לטגן את הבצלים והבשר הייטב לתבל לצנן ולסנן מנוזלים.
4.הכנת המרק:
5. לטגן את הבצל בכף שמן לא יותר.
6. להוסיף את הסלרי והסלק החתוך.
7. לערבב הייטב.
8. להוסיף ציר בשר או מים עד גובה חצי סיר.
9. לתבל ולהמשיך לבשל עד רכות הגיבעולים.
10. בעזרת ידיים טבולות במים ליצור כדור יפה ליפתוח דק ולמלא בבשר.
11. לסגור היטב וכך הלאה, ניתן להקפאה.
12. להתחיל לשים בתוך המרק כל פעם כמות לא הכול ביחד, כול פעם להוסיף עוד כמות .
13. לא לערבב רק לנענע את הסיר מידי פעם .
14. לבשל כ30 דקות ולהגיש ,לטעום לפני יש אפשרות להוסיף עוד מיץ לימון.
בהצלחה אורה🌹🌹🌹.