חיפוש

קציצות בשר מרוקאיות ברוטב עגבניות מתכון הורס

קציצות בשר מרוקאיות ברוטב עגבניות

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

קציצות בשר מרוקאיות ברוטב עגבניות מתכון הורס

לאה מאיר משתפת אותנו במתכון מושלם של קציצות בשר מרוקאיות ברוטב עגבניות.

מצרכים:
לרוטב העגבניות
1 בצל גדול קצוץ דק.
2 גמבות חתוכות לרצועות.
5 שיני שום שמנמנות קצוצות.
2 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות.
1 פלפל ירוק חריף פרוס לחצי (אופציונלי לאוהבי החריף).
כוס וחצי גרגירי חומוס מבושלים, אפשר להשתמש בגרגירי חומוס מקופסת שימורים שטופים ומסוננים היטב.
1/2 צרור כוסברה קצוצה.
2 וחצי כוסות מים רותחים.
1/4 כוס שמן קנולה.
2 כפות אבקת מרק עוף ללא מונוסודיום גלוטמט (אפשר להחליף בכף שטוחה של מלח).
2 כפות פפריקה מתוקה.
1 כפית גדושה כמון.
1 כפית כורכום.
1/4 כפית פלפל שחור.
1/4 כפית מלח.
1/4 כפית פפריקה חריפה (אופציונלי לאוהבי החריף).
לתערובת הקציצות
1 ק"ג גרם בשר בקר טחון טרי (עם שומן 15%-20%, פלדה, צוואר, צלעות).
2 בצלים בינוניים, קלופים ומגוררים גס.
1 תפוח אדמה גדול, קלוף ומגורר דק.
1 ביצה L.
3 שיני שום כתושות.
4 כפות פירורי לחם, רגישים לגלוטן החליפו בפירורי לחם ללא גלוטן.
1/2 צרור פטרוזיליה קצוץ דק דק.
1/2 צרור כוסברה קצוץ דק דק.
1 כפית פפריקה מתוקה.
1 כפית שטוחה מלח.
1/2 כפית כמון.
1/2 כפית כורכום.
1/2 כפית פלפל שחור.
אופן הכנה מופיע בהמשך.

מתכונים נוספים:
קציצות בקר עם תפוחי אדמה מתכון הורס
קציצות בשר ברוטב מטריף
קציצות בשר עם סלרי מתכון נדיר

מתכון נוסף:

אופן הכנה:
הכנת הקציצות:
1. בקערה גדולה מערבבים את כל מרכיבי הקציצות, (חשוב ללוש היטב בנחישות ובקצרה) יוצרים קציצות עגולות (בשביל לקבל כדורים יפים, ממליצה לשים קערה עם מים על משטח העבודה ולהרטיב את הידיים מדי פעם במהלך הגלגול), מכניסים למקרר למנוחה של שעה, לספיגת טעמים וגם כדי לעזור לכדורי הבשר להתייצב ולא להתפרק בתוך הרוטב.
הכנת הרוטב:
1. בסיר רחב מאוד עם מכסה (סיר סוטאז') לטגן את הבצל עד להזהבה קלה, לפזר את הגמבה, שיני השום, עגבניות, אם רוצים להוסיף את הפלפל החריף, גרגירי חומוס והכוסברה הקצוצה.
2. בקערה קטנה לערבב את המים הרותחים, השמן עם התבלינים להוסיף מעל, להביא לרתיחה, להוריד ללהבה בינונית-נמוכה (רתיחה עדינה) לכסות במכסה ולבשל 15 דקות עד לקבלת רוטב סמיך.
3. לאחר 15 דקות, מוסיפים את כדורי הבשר זו אחר זו לרוטב המבעבע, (לא מכניסים כדורי בשר לסיר ברתיחה פראית, אלא בבעבוע עדין), מטלטלים את הסיר בעדינות ימינה שמאלה או בתנועות מעגליות כדי שכדורי הבשר יתכסו ברוטב באופן שווה, מביאים לרתיחה ומיד מורידים ללהבה בינונית-נמוכה, מכסים במכסה הסיר ומבשלים חצי שעה אבל… אפילו שעה ברוטב יעשו להן טוב.
4. מגישים לצד חלה טרייה, אורז, קוסקוס, פירה מה שאוהבים וזוללים.
טיפ:
אפשר להכין את התבשיל יום מראש ואפילו יומיים.
זהו מוכן! כדאי נסו, אצלנו בארוחת שישי הם התחסלו במיוחד תענוג גדול לראות את הילדודוס הקטנטנים זוללים.
בתיאבון! אז… כנסו למטבח וספרו איך היה .

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות