חיפוש

מתכון רוטב מיונז שום קרמי

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

מתכון רוטב מיונז שום קרמי

רוטב מיונז שום, הידוע גם בשם איולי בחוגים קולינריים מסוימים, הוא תבלין מענג שמוסיף פרץ של טעם לכל מנה. מקורו מאזור הים התיכון, הרוטב הקרמי הזה מצא את דרכו למטבחים ברחבי העולם, אהוב בשל הרבגוניות שלו וטעמו העשיר. בין אם הוא משמש כמטבל לצ'יפס פריך, ממרח לסנדוויצ'ים או כרוטב לסלטים, הרוטב הזה מרומם כל ביס עם הטוב החזק שלו וחדורי השום.

רכיבים:

  • 4 שיני שום, קצוצות
  • 1 כוס (240 מ"ל) מיונז
  • 1 כף (15 מ"ל) מיץ לימון
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • אופציונלי: 1 כפית (5 מ"ל) חרדל דיז'ון לתוספת טעם
  • אופציונלי: עשבי תיבול טריים קצוצים כמו פטרוזיליה או עירית לקישוט

אופן הכנה:

  1. בקערה קטנה, שלבו את השום הטחון, המיונז, מיץ הלימון וחרדל דיז'ון אופציונלי.
  2. מערבבים היטב עד שכל החומרים נטמעים היטב.
  3. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, מתאימים לפי העדפתכם.
  4. אם הזמן מאפשר, הניחו לרוטב לשבת במקרר למשך 30 דקות כדי לאפשר לטעמים להתמזג יחדיו.
  5. לפני ההגשה, מקשטים בעשבי תיבול טריים קצוצים אם רוצים.
  6. תיהנו מרוטב מיונז שום שמנת כמטבל, ממרח או כרוטב עם המנות האהובות עליכם!

אפשרויות חלופיות:

לאוכלי כשרות או לבעלי הגבלות תזונתיות, תוכלו לבחור במיונז בעל תעודת כשרות ולוודא שכל שאר המרכיבים עומדים בהנחיות הכשרות. בנוסף, לחלופה בריאה יותר, אתה יכול להחליף מיונז מסורתי ביוגורט יווני או מאיו אבוקדו לקבלת פרופיל טעם קליל יותר.

יתרונות תזונתיים:

  • רוטב מיונז שום מתהדר בתערובת של יתרונות בריאותיים, מה שהופך אותו ליותר מסתם תוספת טעימה לארוחה שלך. 
  • השום ידוע בתכונותיו המחזקות את מערכת החיסון, והוא מסייע בהפחתת רמות הכולסטרול ולחץ הדם. 
  • מיונז, בצריכה מתונה, מספק חומצות שומן חיוניות וויטמין E. רוטב זה גם דל בפחמימות, מה שהופך אותו מתאים לאלו העוקבים אחר דיאטה דלת פחמימות או קטו.

כמות: מתכון זה מניב בערך 1 כוס רוטב מיונז שום, מושלם למספר מנות או לאחסון במקרר לשימוש עתידי.

זמן הכנה: הכנת רוטב מיונז שום אורכת בדרך כלל כ-10 דקות, מה שהופך אותו לתבלין מהיר ונוח להקצפה לכל ארוחה.

רמת קושי: מתכון זה נכנס לקטגוריית הקל, מתאים לבשלנים מתחילים וותיקים כאחד. עם מרכיבים פשוטים ומינימום שלבים, כל אחד יכול לשלוט באומנות הכנת רוטב השום הקרמי הזה.

טיפים לשיפור:

  • כדי לשפר את הטעם של רוטב מיונז השום שלך, שקול לצלות את שיני השום לפני לטחון אותן. 
  • צליית השום מביאה לידי ביטוי את המתיקות הטבעית שלו ומרככת את טעמו החריף, וכתוצאה מכך רוטב חלק יותר, בעל ניואנסים יותר. 
  • בנוסף, התנסו עם עשבי תיבול ותבלינים שונים כדי להתאים אישית את הרוטב לטעמך. 
  • מפפריקה מעושנת ועד פלפל קאיין, האפשרויות הן אינסופיות ליצירת יצירת מופת השום מאיו השום שלך.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות