חיפוש

שוקובו מעדן שוקולדי מטריף

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

שוקובו מעדן שוקולדי מטריף

אז, נתקלת בעולם הפנטסטי של שוקובו. הקינוח הגחמני הזה לוקח את שמו מיצורי צ'וקובו האגדיים, הידועים במהירותם ובחמידותם ביקום הפיינל פנטזיה. התכוננו לצאת למסע קולינרי המשלב את חדוות המשחקים עם ההנאה שבפינוק שוקולד עשיר ודקדנטי.

שוקובו היא יצירה שנולדה מתוך דמיונם השובב של גיימרים ופודיז כאחד. שואב השראה מהדמויות האייקוניות של שוקובו, המתכון הזה הופך מרכיבים רגילים לחוויה שוקולדית מענגת. בין אם אתם חובבי משחקים ובין אם סתם יש לכם שן מתוקה, המתכון הזה מבטיח להעביר אתכם לעולם של טעם וכיף.

רכיבים:

  • 200 גרם שוקולד מריר (70% קקאו)
  • 150 גרם חמאה ללא מלח
  • 150 גרם סוכר
  • 4 ביצים גדולות
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 100 גרם קמח לכל מטרה
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • 100 גרם אגוזים קצוצים (אגוזי מלך או שקדים עובדים מצוין)

אופן הכנה:

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. ממיסים יחד את השוקולד המריר והחמאה, טורפים פנימה את הסוכר, הביצים והוניל.
  3. בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, אבקת האפייה והמלח. מקפלים בעדינות את החומרים היבשים לתערובת השוקולד, מוסיפים את האגוזים הקצוצים ויוצקים את הבלילה לתבנית אפייה משומנת ומרופדת.
  4. אופים 25-30 דקות עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים. תנו לזה להתקרר, חתכו לריבועים, והרי שוקובו מוכן להקסים את בלוטות הטעם שלכם.

אפשרויות חלופיות:

לחברים הכשרים שלנו או לבעלי הגבלות תזונתיות, אל תפחדו. פשוט החליפו את החמאה בחלופה כשרה, וודאו שהשוקולד המריר שלכם כשר. אתם יכולים גם להתנסות בקמח נטול גלוטן אם אתם מתנערים מגלוטן.

יתרונות תזונתיים:

  • התמכרות לשוקובו היא לא רק תענוג לבלוטות הטעם שלך, הוא עמוס באופן מפתיע גם בכל טוב. 
  • שוקולד מריר עשיר בנוגדי חמצון, ואגוזים מספקים מנה בריאה של חומצות שומן אומגה 3.
  • הביצים מביאות חלבון לשולחן, מה שהופך את הקינוח הזה לתענוג לא כל כך אשם.
  • זכרו, מתינות היא המפתח ליהנות מהיתרונות הללו.

כמות: מתכון זה מניב כ-12 מנות של שוקובו.

זמן הכנה: מההתחלה ועד הסוף, כ-45 דקות של זמן הכנה ואפייה.

רמת קושי: מתכון זה נופל היטב בקטגוריית הקל. גם אם אתה לא אשף מטבח, אתה יכול להמציא את תענוגות השוקובו האלה בביטחון.

טיפים לשיפור:

  • הוסף קורטוב של אספרסו כדי לשפר את טעם השוקולד.
  • התנסו עם סוגים שונים של אגוזים לטוויסט ייחודי.
  • מגישים עם כדור גלידת וניל לתוספת פינוק.
  • אל תערבב יתר על המידה את הבלילה כדי לשמור על המרקם הפאדג'י המושלם הזה.
  • השקיעו בשוקולד איכותי לטעם עשיר יותר.

עכשיו, קדימה, צור פנטזיה קולינרית משלך, ושתף את השמחה עם ההרפתקנים שלך!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות