דרגו את המתכון

תענוג בורגול בריא

בסדר, תחגרו, חובבי אוכל! היום אנחנו צוללים לעולם של מנה קלאסית ודשנה – בורגול! המתכון הזה הוא לא רק לזרוק מרכיבים יחד; זו חגיגה של תרבות וטוב בריא. בורגול היה מרכיב בסיסי במטבחי המזרח התיכון והים תיכוניים במשך מאות שנים, והרבגוניות שלו הפכה אותו למרכיב אהוב ברחבי העולם.

בורגול, הנחשב לעתים קרובות לסבא של כל הדגנים, מיוצר על ידי בישול חיטה, ייבושה ואז פיצוחה לגדלים שונים. ההיסטוריה שלו עשירה כמו הטעם האגוזי שלו. מקורו במזרח התיכון, הוא עבר בצורה חלקה בזמן ובגבולות, ומצא את דרכו למטבחים ברחבי העולם.

רכיבים:

שיטת בישול:

  1. מניחים את הבורגול בקערה ושופכים עליו מים רותחים. מוסיפים מלח, מכסים ונותנים לו להשרות 15 דקות.
  2. במחבת מחממים שמן זית ומטגנים בצל קצוץ עד להזהבה.
  3. מוסיפים את הבורגול המושרה למחבת, תוך כדי ערבוב לשילוב עם הבצל.
  4. מסירים מהאש ונותנים לו להתקרר לטמפרטורת החדר.
  5. בקערה גדולה, מערבבים את תערובת הבורגול-בצל המקוררת עם קוביות עגבניות, מלפפון, פלפל, פטרוזיליה ונענע.
  6. מטפטפים מיץ לימון על הסלט, מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים הכל יחד.
  7. מקררים לפחות 30 דקות לפני ההגשה כדי לתת לטעמים להתערבב.

אפשרויות חלופיות:

לחברינו הכשרים פשוט החליפו שמן זית בשמן מאושר כשרות. אתה יכול גם להחליף פטרוזיליה ונענע בעשבי תיבול טריים אחרים כמו כוסברה או שמיר כדי להתאים לבלוטות הטעם שלך. תהיו יצירתיים עם הירקות – בצל אדום, עגבניות שרי, או אפילו איזה חציל קלוי יכולים להעלות את המנה הזו.

יתרונות תזונתיים:

מנות וזמן הכנה: מתכון זה מניב כ-4 מנות נדיבות. מההתחלה ועד הסוף, אתה מסתכל על 30 דקות סבירות. מהר, נכון?

רמת קושי: בואו נשאיר את זה אמיתי – זה פשוט משב רוח. אם אתה יכול להרתיח מים ולקצוץ ירקות, אתה מוכן. אז, אנחנו מדברים על קל-פייז!

טיפים לשיפור:

הנה לכם, קערה מלאה של קסמי בורגול שמחכה להעביר אתכם ללב האושר הקולינרי. לצלול פנימה, להתנסות, ולהפוך את זה לעצמך – זה מה זה בישול!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות