תפוחי אדמה מוקרם הם מנת אוכל מנחמת קלאסית, מושלמת כתוספת לכל ארוחה. המתכון הזה יוצר פירה שמנת ומפנקת שבטוח תהיה להיט עם המשפחה והחברים שלך.
איך להכין תפוח אדמה מוקרם – רכיבים:
- 1 ק"ג תפוחי אדמה (כגון יוקון גולד או רוסט)
- 150 מ"ל שמנת כבדה
- 50 גרם חמאה
- מלח ופלפל לפי הטעם
- עירית או פטרוזיליה טרייה קצוצה לקישוט (לא חובה)
איך מכינים תפוח אדמה מוקרם – שלב אחר שלב:
- קולפים את תפוחי האדמה וחותכים אותם לקוביות בגודל שווה בערך.
- מניחים את נתחי תפוחי האדמה בסיר גדול ומכסים אותם במים קרים. מוסיפים קורט מלח למים.
- מביאים את המים לרתיחה על אש בינונית-גבוהה, ואז מנמיכים את האש לבינונית-נמוכה ומבשלים את תפוחי האדמה במשך 15-20 דקות, או עד שהם רכים במזלג.
- בזמן שתפוחי האדמה מתבשלים מחממים את השמנת הכבדה והחמאה יחד בסיר קטן על אש בינונית עד שהחמאה נמסה והתערובת חמימה.
- לאחר שתפוחי האדמה מבושלים מסננים אותם היטב ומחזירים אותם לסיר.
- מועכים את תפוחי האדמה בעזרת מועך תפוחי אדמה עד שהם חלקים ברובם.
- יוצקים בהדרגה את תערובת השמנת והחמאה החמימה לתוך הפירה תוך ערבוב היטב לאיחוד.
- ממשיכים למעוך ולערבב עד שתפוחי האדמה קרמים וחלקים. במידת הצורך, ניתן להוסיף עוד שמנת או חמאה כדי להגיע למרקם הרצוי.
- מתבלים את תפוחי האדמה המוקרמים במלח ופלפל לפי הטעם, ומערבבים עד שהם נטמעים היטב.
- מעבירים את תפוחי האדמה המוקרמים לכלי הגשה, מקשטים בעירית טרייה קצוצה או פטרוזיליה אם רוצים, ומגישים חם.
- תיהנו מתפוחי האדמה הטעימים והקרמיים שלכם כתוספת שילווה את המנה העיקרית האהובה עליכם!