2.5/5 - למתכון דירוג של 19 חובבי בישול
ספגטי ברוטב עגבניות שרוף
זמן הכנה: כ-30 דקות
מרכיבים:
- חבילת ספגטי מספר 8
- חצי פחית גדולה (28%) של רסק עגבניות מרוכז
- 7-8 שיני שום גדולות
- שמן (בנדיבות)
- 2 כפות גדושות כמון
- כף גדושה פפריקה מתוקה
- כף שטוחה מלח
- מעט פלפל שחור
- פפריקה חריפה/פלפל שאטה לפי הטעם
- 2/3 כוס מים
ספגטי אדום של פעם – חן במטבח
מתכונים נוספים
ספגטי ברוטב עגבניות: קלאסיקה איטלקית שתמיד מצליחה
מתכון לספגטי כדורי בשר – קלאסיקה איטלקית בגרסה פצצתית במיוחד
מתכון לספגטי אדום מתכון מעלף
אופן ההכנה:
- מבשלים את הפסטה: מרתיחים סיר גדול עם מים ומלח. מוסיפים את הספגטי (אפשר לשבור לחצי) ומבשלים לפי הוראות היצרן ללא מכסה, תוך ערבוב מדי פעם.
- מכינים את הרוטב: בסיר עמוק מחממים שמן בנדיבות. מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים תוך ערבוב, עד שהוא מתחיל להשחים מעט.
- מוסיפים את השום הכתוש וממשיכים לטגן תוך ערבוב. מוסיפים את הכמון, הפפריקה המתוקה, המלח, הפלפל השחור והפפריקה החריפה/שאטה.
- מוסיפים מים: מוסיפים בהדרגה את המים תוך כדי ערבוב, עד לקבלת רוטב סמיך.
- משלבים את הפסטה: מסננים את הפסטה ושוטפים במים קרים. מוסיפים את הפסטה לרוטב ומערבבים היטב.
הגשה: מגישים חם. ניתן להוסיף גבינה מגורדת או עשבי תיבול לפי הטעם.
מתכון של אוריה אהרוני.