חיפוש

מתכון לרוטב בולונז שתמיד מצליח

רוטב בולונז

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

העבירו את עצמכם ללב איטליה עם מתכון רוטב בולונז הקלאסי הזה! רוטב בולונז עשיר, לבבי ומפוצץ בטעם, הוא מצרך איטלקי אהוב המושלם לארוחות ערב משפחתיות נעימות או אירוח אורחים. עשוי עם תערובת של ירקות ארומטיים, בשר טחון רך, עגבניות ועשבי תיבול, הרוטב הזה מתבשל לשלמות, וממלא את המטבח שלכם בניחוחות שאי אפשר לעמוד בפניו. בין אם אתם מגישים אותו על פסטה, ניוקי או פולנטה, רוטב הבולונז הזה ישאיר את כולם ליד השולחן חוזרים לשניות.

מתכון לרוטב בולונז – רכיבים:
– 500 גרם בשר בקר טחון (או תערובת של בקר וחזיר)
– 1 בצל קצוץ דק
– 2 גזרים קצוצים דק
– 2 גבעולי סלרי קצוצים דק
– 2 שיני שום, קצוצות
– 200 מ"ל יין אדום יבש
– 800 גרם עגבניות מרוסקות משומרות
– 200 מ"ל מרק בקר או ירקות
– 2 כפות רסק עגבניות
– 1 כפית אורגנו מיובש
– 1 כפית בזיליקום מיובש
– 1/2 כפית טימין מיובש
– מלח ופלפל שחור לפי הטעם
– שמן זית, לבישול

שלבים:
1. מחממים כף שמן זית בסיר גדול או בתנור הולנדי על אש בינונית.
2. מוסיפים למחבת את הבצל הקצוץ, הגזר והסלרי ומבשלים עד לריכוך, כ-5-7 דקות.
3. מוסיפים את השום הטחון למחבת ומבשלים עוד דקה עד לריח.
4. מגבירים את האש לבינונית-גבוהה ומוסיפים את בשר הבקר הטחון למחבת, מפרקים אותו בעזרת כף.
5. מבשלים את בשר הבקר עד להשחמה ואינה ורודה יותר, תוך ערבוב מדי פעם כדי לשבור כל נתחים גדולים.
6. לאחר שהבשר השחום, יוצקים פנימה את היין האדום ונותנים לו להתבשל כמה דקות עד שרוב הנוזלים מתאדים.
7. מערבבים פנימה את העגבניות המרוסקות, מרק בקר או ירקות ורסק העגבניות, מערבבים היטב לאיחוד.
8. מוסיפים לרוטב את האורגנו היבש, הבזיליקום, התימין, המלח והפלפל השחור תוך כדי ערבוב.
9. מביאים את הרוטב לרתיחה, ואז מנמיכים את האש לנמוכה ונותנים לו להתבשל ללא מכסה לפחות שעה אחת, תוך ערבוב מדי פעם.
10. ככל שהרוטב יתבשל יותר זמן, כך הוא יהפוך לעשיר וטעים יותר, אז אתה מוזמן לתת לו להתבשל עד 3 שעות אם הזמן מאפשר.
11. טועמים את הרוטב ומתקנים תיבול לפי הצורך עם עוד מלח ופלפל.
12. לאחר שהרוטב הסמיך והטעמים התמזגו, הוא מוכן להגשה.
13. מגישים את רוטב הבולונז על הפסטה האהובה עליכם, כמו ספגטי או טליאטלה, ומקשטים בגבינת פרמזן טרייה מגוררת ופטרוזיליה טרייה קצוצה, אם רוצים.
14. תיהנו מהטעם המנחם והטעים של רוטב בולונז תוצרת בית, והתענגו על טעמי איטליה בכל ביס!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות