קרם ברולה מושלם מתכון קל


צפו בסרטון שמסביר כיצד להכין עוגת מוס שוקולד כשרה לפסח

קרם ברולה מושלם מתכון קל

מצרכים להכנת קרם ברולה מתכון
1 כוס חלב.
250 מ"ל (1מיכל שמנת מתוקה ).
1/2 כוס סוכר
1/2 מקל וניל חצוי ומגורד (לשמור הכל ) .
5 חלמונים .
להשחמה סוכר זהוב (ולא חום כהה )

אופן הכנה :
1. מחממים בסיר את החלב,השמנת מתוקה,הסוכר ומקל הוניל.כהסוכר נמס מורידים מהאש ומקררים לטמפרטורת חדר.
2. מוסיפים את החלמונים ומערבבים היטב במטרפה.
3. יוצקים לקערות קטנות ושטוחות בגובה 2 ס"מ. מניחים בתבנית אפייה. יוצקים לתבנית (בזהירות) מים רותחים עד למחצית מגובה הקעריות ואופים בתנור בחום נמוך של 120 מעלות במשך 20 דקות.
הקרם מוכן כאשר מזיזים אותו והוא יציב.
4. מקררים ועוטפים כל קערית בניילון נצמד.
לפני ההגשה:מפזרים סוכר זהוב על פני הקרם, חורכים את הסוכר במבער או בגריל עד להשחמה ( כשהסוכר זהוב בצבע של סוכריות קרמל)

למתכוני קינוחים נוספים לחצו על הקישור: מתכוני קינוחים

צפו בסרטון שמסביר כיצד להכין סורבה תותים כמו במסעדות

מאפינס חלבה ושוקולד מתכון של אורית לוי


צפו בסרטון שמסביר כיצד להכין עוגת מוס שוקולד כשרה לפסח

מאפינס חלבה ושוקולד מתכון של אורית לוי


מצרכים להכנת מאפינס חלבה ושוקולד:
2 ביצים
חצי כוס סוכר (100 גר')
1 כפית תמצית וניל
1 שקית סוכר וניל
מעט מלח
חצי כוס חד פעמית שתיה קרה שמן (80 מ"ל)
שני שליש כוס חד פעמית שתיה קרה מים (100 מ"ל)
חצי כוס חד פעמית שתיה קרה טחינה גולמית (80 מ"ל)
1 כוס חד פעמית שתיה קרה קמח רגיל או כוסמין (150 מ"ל)
חצי כוס חד פעמית שתיה קרה קוקוס (80 מ"ל)
1 כפית אבקת אפייה
50 גר' חלבה מסולסלת מפוררת
1 חב' שוקולד מריר מגורד
חופן אגוזי מלך טחונים (חצי כוס חד פעמית שתיה קרה או 80 גר')
לקישוט
אבקת סוכר/רוטב מייפל / זילוף ריבת חלב/זילוף שוקולד

אופן ההכנה:
1מחממים תנור ל- 180 מעלות ומשמנים תבניות מאפינס.
2מערבבים בקערה את כל חומרי המאפינס לפי הסדר שרשומים במתכון. לערבב אחרי כל הוספת מרכיב..
3יוצקים את התערובת לשקעי התבנית עד שני שליש מגובה השקע (הם תופחים באפייה).
4אופים חצי שעה או עד שמכניסים קיסם ויוצא לח..
5מקררים בטמפרטורת החדר..
6מקשטים את המאפינס לפי טעמכם – בתיאבון ♥.

סופגניות מתכון מושלם של תומר תומס כולל סרטון

סופגניות מתכון מושלם של תומר תומס כולל סרטון

מצרכים להכנת סופגניות מושלמות:
1 ק"ג קמח מנופה
כוס מים פושרים
חצי כוס טחינה גולמית
חצי כוס סוכר לבן
2 ביצים לארג'
כף ערק או ברנדי
שקית של 50 גרם של שמרים
שקית של משפר אפיה
חצי כפית מלח

אופן הכנה:
1. שמים בקערה את הקמח ומוסיפים את השמרים ומשפר האפייה.
2. מוסיפים את הסור ובפינה שמים את המלח, מערבבים במיקסר עם וו לישה במהירות איטית.
3. מוסיפים את הביצים במהלך העבודה של המיקסר,ערק ואת הטחינה.
4. מוסיפים את המים לתערובת,כאשר החומרים מתחברים מגבירים מעט את המהירות של המיקסר, מוסיפים עוד מים פושרים וממשיכים ללוש, סה"כ 10 דקות לישה במיקסר.
5. מוציאים את הבצק מקערת המיקסר,משמנים את משטח העבודה ולשים ידנית את הבצק במשך 5 דקות.
6. משמנים קלות קערה ושמים בתוכה את הבצק ,משמנים בחלק העליון של הבצק , מכסים ומתפיחים למשך 40 דקות,עד להכפלת הנפח.
7. לאחר 40 דקות,מוציאים את הבצק מהקערה ולשים מעט.
8. יוצרים ריבועים של נייר אפייה.
9. יוצרים כדורים של 50 גרם ומניחים על ריבוע נייר אפיה שמונח על מגבת כפי שהוצג בסרטון.
10. מכסים את כדורי הסופגניות ומתפיחים במשך 40 דקות.
11. מחממים שמן , מכניסים כף עץ וברגע שיש בועות,מכניסים את הסופגניה שתפחה ביחד עם הנייר אפיה, עד שהסופגניה נפרדת מהנייר אפיה.
12. מוציאים הנייר והופכים את הסופגניה ומטגנים עד להזהבה.
13. מוציאים את הסופגנים, נותנים להתקרר, ממלאים בריבה מדוללת במעט מים ומפזרים אבקת סוכר מלמעלה.

כדורי עוואמה מתכון כולל סרטון של לירוי קפוזה

כדורי עוואמה מתכון כולל סרטון של לירוי קפוזה


מצרכים כדורי עוואמה:

תפוח אדמה קלוף
2 כוסות קמח (280 גרם)
כוס וחצי מים (300 מ"ל)
כפית סוכר
חצי חבילת שמרים טריים (25 גרם)

לסירופ מי הורדים:

2 כוסות מים
נגיעת לימון
מי זהר או מי ורדים
2 כוסות סוכר



אופן הכנה:

1. מבשלים את תפוח האדמה עד ריכוך ומועכים לפירה, משאירים מעט ממי הבישול כדי שתפוח האדמה יהיה נוזלי ומשאירים לקירור.

2. שמים בקערת המיקסר את יתר מרכיבי הבצק ומערבלים עם וו הלישה עד קבלת בצק.

3. מוסיפים את תפוח האדמה ומעבדים כמה דקות ,הבצק ישאר נוזלי אל תיבהלו.

4.מכסים את הבצק עם ניילון נצמד ומעבירים להתפחה של שעה וחצי, לאחר ההתפחה לא מוציאים את האוויר מהבצק כמו שעושים בד"כ אלא משאירי אותו תפוח.

הכנת מי הורדים:

1. מביאים לרתיחה עדינה את כל מרכיבי הסירופ ומכבים את האש.

2. טיגון הבצק:

3. מחממים שמן לטיגון עמוק לחום של 170 מעלות.

4. מעבירים את הבצק לשף זילוף ומזלפים לתוך הסיר או חותכים בעזרת מספריים חתיכה מהבצק ישירות לשמן (אפשר גם לעשות זאת בעזרת כף משומנת אבל לדעתי הרבה יותר נוח כך).

5. מטגנים עד להזהבה והופכים לצד השני.

6. מוצאים בעזרת כף מחוררת ומניחים על נייר סופג לכמה רגעים, ומעבירים לטבילה בסיר עם סירופ מי הורדים ומגישים.

ספינג מרוקאי מקורי מתכון של יפה בנוז

ספינג מרוקאי מקורי מתכון של יפה בנוז

מצרכים לספינג מרוקאי מקורי

1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים יבשים
כפית סוכר
כף ערק
כפית מלח
2 כפות שמן
כ-3-כוסות מים פושרים



אופן הכנה:
1. את הקמח , השמרים , הסוכר , מאחדים ולשים ביחד לבצק דליל
2. אוספים את הבצק לגומה אחת בעזרת השמן והמלח ועוד 2 כפות מים .
3. לתת לבצק לנוח ולתפוח עד שהוא מכפיל את נפחו כ-שעה לערך.
4. לאחר תפיחה יש ללוש את הבצק שוב
5. לאחר כ-1/2 שעה אפשר להתחיל במלאכת הטיגון, כפי שהודגם בסרטון.

סופלה שוקולד מתכון מנצח של תומר תומס

סופלה שוקולד מתכון מנצח של תומר תומס

מצרכים לסופלה שוקולד:
3/4 כוס חד פעמית של קמח
3/4 כוס חד פעמית של סוכר
200 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות
100 גרם שוקולד חלב
2 חלמונים
3 ביצים
200 גרם חמאה



אופן הכנה:
1. בקערת זכוכית שמים את החמאה.
2. מוסיפים לקערה עם החמאה את קוביות השוקולד מריר.
3. מכניסים למיקרוגל ל-40 שניות מערבבים ומחזירים למיקרוגל לחימום נוסף של 40 שניות עד החמאה והשוקולד הופכים לנוזליים ונוצרת בלילה אחידה.
4. מוסיפים את החלמונים לתערובת החמאה והשוקולד ומערבבים מהר .
5. מוסיפים את הביצים לבלילה וממשיכים לערבב מהר עד לקבלת תערובת אחידה.
6. מוסיפים את הקמח והסוכר לבלילה ומערבבים היטב.
7. מעבירים את הבלילה לתבנית מאפינס או תבנית אישית של סופלה מנייר או מאלומיניום ממלאים רק רבע מגובה התבנית.
8. שמים במרכז הסופלה 2 קוביות שוקולד חלב.
9. מכסים מעל קוביית השוקולד שכבה נוספת בלילת סופלה השוקולד עד לחצי גובה של התבנית שהשתמשנו.
10. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 10 דקות.
11. מוציאים מהתנור לאחר 10 דקות ונותנים להתקרר כמה דקות ואז מוציאים מהתבנית.
12. להגשה מסדרים את הסופלה בצלחת, מפזרים מעל אבקת סוכר.
13. שמים ליד גלידה וניל ומגישים.

צ'ורוס ארגנטינאי מתכון של תומר תומס

צ'ורוס ארגנטינאי מתכון של תומר תומס


מצרכים:
3ביצים
3כפות סוכר
2 כוסות קמח רגיל (כוס שתיה חמה)
100 גרם חמאה
חצי כפית אבקת אפיה
חצי כפית סוכר וניל
2 כוסות מים
רבע כפית מלח
לקישוט:
קינמון
סוכר
אפשר נוטלה



אופן הכנה:
1. מרתיחים מים עם החמאה ורבע כפית מלח,סוכר וסוכר וניל,עד שהחמאה נמסה,מורידים מהאש ומוסיפים את הקמח ואבקת אפיה,מערבבים לבצק אחיד.
2. נותנים לתערובת להתקרר ואז מוסיפים את הביצים ושוב מערבבים לתערובת אחידה.
3. מזלפים לשמן רותח ומטגנים עד להזהבה, מוציאים ומניחים מעל נייר סופג וטובלים בקינמון וסוכר,ניתן להגיש בצד עם נוטלה,מגישים מיד בתום הטיגון.

וופל בלגי מתכון פשוט וטעים בטירוף !!!

וופל בלגי מתכון פשוט וטעים בטירוף !!!

מצרכים:
2 כוסות קמח מנופה( 280 גרם)
2 גרם אבקת אפיה (2/3 כפית, אנחנו ממליצים על שימוש במשקל דיגטלי ובקרוב נארגן קבוצת רכישה)
קמצוץ מלח
220 גרם חמאה מומסת
180 גרם סוכר (כוס פחות 2 כפות)
6 ביצים בגודל בינוני בטמרפטורת החדר
1 מקל וניל



אופן הכנה:
1. ממיסים את החמאה ונותנים להתקרר טיפה.
2. בקערה מקציפים קלות את הביצים ומוסיפים בהדרגה תוך כדי הקצפה את הסוכר.
3. מוסיפים לקערת הביצים את הקמח ואבקת האפיה.
4. מוסיפים את המלח ומערבבים בהתחלה בעדינות ואז בקצב יותר מהיר עד שאין גושים בתערובת.
5. מוסיפים את החמאה המומסת אחרי שהתקררה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
6. חוצים את מקל הוניל ל-2 מוציאים מתוכו את הגרגירים ומוסיפים לתערובת ומערבבים מעט(ניתן להשתמש במעט תמצית וניל במקום, אבל זה בחיים לא ישתווה למקל וניל).
7. מכסים את התערובת האחידה ומעברים למקרר לפחות לשעה.
8. לאחר שעה מוציאים את התערובת ונותנים לה להגיע לטמפרטורת החדר ובינתיים מדליקים את מכשיר/מחבת הוופל בלגי( במישה ויהיה ביקוש,נארגן קבוצת רכישה גם לזה,תוכלו לבקש קבוצת רכישה כזאת בתגובות בתחתית העמוד).
9. ברגע שהמכשיר/ מחבת חם מספיק יוצקים לתוכו את התערובת עד לכיסוי מלא, סוגרים ואופים 7-8 דקות( משתנה ממכשיר למכשיר).
10 מוציאים את הוופל לצלחת מקשטים במייפל ,פירות( תבחרו את הפירות האהובים עליכם) ואבקת סוכר.

גלידת מנגו מתכון

גלידת מנגו מתכון

מצרכים:
3 כוסות קוביות מנגו
חצי כוס אבקת סוכר (125 גרם)
2 כוסות שמנת להקצפה (400 מ"ל)



אופן הכנה:
1. מקלפים את המנגו וחותכים לקוביות.
2. מוסיפים למנגו אבקת סוכר וטוחנים בעזרת בלנדר ידני עד לקבלת מחית אחידה כפי שהוצג בסרטון.
3. מקציפים את השמנת בקערה, מעל קערה עם קרח, כד לקבלת קצפת יציבה.
4. שופכים את מחית המנגו מעל הקצפת ומקפלים עד לקבלת תערובת אחידה.
5. מעבירים לקערה מכסים ומכניסים להקפאה למשך לילה.
6. מוציאים ומגישים.

גלידת נוטלה ביתית מתכון של תומר תומס

גלידת נוטלה ביתית מתכון של תומר תומס

מצרכים:
3 מיכלים של שמנת מתוקה להקצפה(250 מ"ל)
מיכל של חלב מרוכז ממותק (400 גרם)
50 גרם אגוזי מלך או כל אגוז אחר
200 גרם נוטלה
חצי כפית מלח



אופו הכנה:
1. מתחילים להקציף את השמנת המתוקה עד לקבלת קצפת יציבה.
2. קוצצים את האגוזים.
3. שמים את האגוזים בקערה נפרדת ומוסיפים את החלב הממותק.
4. מוסיפים לקערת האגוזים והחלב הממותק את הנוטלה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
5. שמים את תערובת האגוזים במיקרוגל ל-30 שניות.
6. מוציאים מהמיקרוגל ומערבבים , התערובת צריכה להיות בטמפרטורת החדר ולא חמה אחרת זה יפיל את הקצפת שנוסיף.
7. מוסיפים את המלח שופכים את הקצפת לתערובת האגוזים ומקפלים בעדינות על מנת לא לשבור את הקצפת עד לקבלת תערובת אחידה.
8. מעבירים את התערובת לקערה נוחה יותר להקפאה.
9. מכסים ומקפיאים לפחות ל-6 שעות או במשך הלילה.
10. מוציאים מהמקפיא ומגישים