שוקו חם הוא משקה מנחם ומפנק שמחמם את הנשמה.
בין אם אתם מחפשים להתפנק ביום חורף קר או פשוט משתוקקים לפינוק טעים, שוקו חם הוא הבחירה המושלמת.
זה קל להכנה ודורש רק כמה מרכיבים פשוטים, מה שהופך אותו לאהוב על ילדים ומבוגרים כאחד.
זמן נדרש: כ-10 דקות
רכיבים:
– 500 מ"ל חלב
– 40 גרם אבקת קקאו לא ממותק
– 60 גרם סוכר מגורען
– 1/2 כפית תמצית וניל
– קורט מלח
– קצפת או מרשמלו לציפוי (לא חובה)
שלבים:
1. בסיר מחממים את החלב על אש בינונית עד שהוא מתחיל להעלות אדים, אך לא רותח.
2. טורפים בקערה קטנה את אבקת הקקאו, הסוכר והמלח עד לקבלת תערובת אחידה.
3. טורפים בהדרגה את תערובת הקקאו לתוך החלב החם תוך כדי ערבוב מתמיד כדי למנוע היווצרות גושים.
4. ממשיכים לבשל את תערובת השוקולד החמה תוך כדי ערבוב מדי פעם עד שהיא מתחממת ומסמיכה מעט, כ-5-7 דקות.
5. מסירים את הסיר מהאש ומערבבים פנימה את תמצית הווניל.
6. טועמים את השוקו החם ומתקנים את המתיקות לפי טעמכם על ידי הוספת סוכר אם רוצים.
7. יוצקים את השוקולד החם לספלים ומעליהם קצפת או מרשמלו אם רוצים.
8. הגישו את השוקו החם מיד, ותיהנו מהחמימות המנחמת והטעם העשיר בכל לגימה.
9. שבו, הירגעו והתענגו על התענוג הפשוט של שוקו חם תוצרת בית טעים.