חיפוש

מתכון לתפוח אדמה ברוטב אדום – ארוחה מפנקת

מתכון לתפוח אדמה ברוטב אדום

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

תפוח אדמה ברוטב אדום הוא מנה דשנה ומלאת טעם המשלבת תפוחי אדמה נימוחים עם רוטב עשיר ומלוח על בסיס עגבניות.

זו ארוחה מנחמת שמתאימה לכל אירוע, בין אם אתם מגישים אותה כתוספת או כמנה עיקרית.

תפוחי האדמה סופגים את הטעמים הטעימים של הרוטב, מה שהופך כל ביס למשביע להפליא.

זמן נדרש: כ-40 דקות

איך להכין תפוח אדמה ברוטב אדום – הרכיבים:

  • 4 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות (בערך 2 ס"מ)
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 400 גרם עגבניות קצוצות משומרות
  • 1 כף רסק עגבניות
  • 1 כפית פפריקה
  • 1 כפית אורגנו מיובש
  • 1/2 כפית טימין מיובש
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 2 כפות שמן זית
  • פטרוזיליה טרייה, קצוצה (לקישוט)
  • מים, לפי הצורך

איך מכינים תפוח אדמה ברוטב אדום – השלבים:

1. מחממים את שמן הזית במחבת גדולה על אש בינונית. מוסיפים את הבצל הקצוץ והשום הטחון, ומאדים עד לריכוך וריח, כ-5 דקות.
2. מוסיפים למחבת את קוביות תפוחי האדמה ומבשלים עוד 5 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם עד שתפוחי האדמה מתחילים להשחים מעט.
3. מערבבים פנימה את שימורים של עגבניות קצוצות, רסק עגבניות, פפריקה, אורגנו מיובש ותימין מיובש. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
4. מוסיפים למחבת מספיק מים כדי לכסות את תפוחי האדמה ומביאים את התערובת לרתיחה.
5. מנמיכים את האש לנמוכה, מכסים את המחבת ונותנים לתפוחי האדמה להתבשל ברוטב כ-25-30 דקות, או עד שתפוחי האדמה רכים ומבושלים.
6. בודקים את התיבול ומתקנים במידת הצורך.
7. לאחר שתפוחי האדמה מבושלים, מסירים את המחבת מהאש ונותנים לה לשבת כמה דקות כדי לאפשר לטעמים להתמזג יחד.
8. מגישים את תפוח האדמה ברוטב אדום חם, מעוטר בפטרוזיליה טרייה קצוצה.
9. תיהנו מתפוח האדמה הטעים והמנחם שלכם ברוטב אדום!

מתכון זה משמש 4 כתוספת או 2 כמנה עיקרית. אתם מוזמנים להתאים את הכמויות בהתאם להעדפותיכם ולתיאבון.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות