חיפוש

מתכון לעוגת גבינה אפויה ואוורירית בסיר גחנון

עוגת גבינה בסיר גחנון

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

מתכון זה מציג דרך קלה וטעימה להכין עוגת גבינה אפויה ואוורירית בסיר ג'חנון. הבצק רך ועשיר, והמלית קרמית וטעימה. המתכון פשוט להכנה ומתאים לכל אירוע.

מרכיבים להכנת עוגת גבינה בסיר גחנון:

לבצק:

  • 2 כוסות קמח
  • 100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 1/2 כוס מים קרים
  • 1/2 כפית מלח

למלית:

  • 750 גרם גבינה לבנה 9%
  • 200 מ"ל שמנת חמוצה 28%
  • 6 ביצים L, מופרדות
  • 10 גרם סוכר וניל
  • קורט קליפת לימון
  • 3/4 כוס (100 גרם) קורנפלור
  • 80 גרם אינסטנט פודינג בטעם וניל צרפתי
  • 1 כוס סוכר לבן

איך מכינים עוגת גבינה בסיר גחנון:

לבצק:

  1. ערבבו בקערה את הקמח והמלח.
  2. הוסיפו את החמאה הקרה וערבבו בעזרת האצבעות עד לקבלת תערובת פירורית.
  3. הוסיפו בהדרגה את המים הקרים תוך כדי ערבוב עד לקבלת בצק אחיד.
  4. עטפו את הבצק בניילון נצמד והכניסו למקרר לשעה.

למלית:

  1. חממו תנור ל-200 מעלות צלזיוס.
  2. ערבבו בקערה גדולה את הגבינה הלבנה, השמנת החמוצה, חלמונים, סוכר וניל, קליפת לימון, קורנפלור ופודינג וניל.
  3. הקציפו את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב.
  4. ערבבו שליש מהקצף לתערובת הגבינה.
  5. הוסיפו את שאר הקצף ומקפלים בעדינות לאיחוד.

הרכבת העוגה:

  1. רדדו את הבצק על משטח מקומח לעיגול בקוטר 30 ס"מ.
  2. מרפדים את סיר הג'חנון בנייר אפייה ודוחסים את הבצק לתחתית ולדפנות הסיר.
  3. שפכו את המלית לתוך הבצק.
  4. מניחים תבנית תנור עמוקה בשליש התחתון של התנור ויוצקים אליה 2 כוסות מים רותחים (לא יותר מ־2 כוסות, אחרת העוגה תצא לא אפויה מספיק, המים אמורים להתאדות לגמרי כבר אחרי חצי שעה).
  5. מכסים את סיר הג'חנון בנייר אלומיניום ומניחים אותו בתוך תבנית המים.
  6. אופים במשך 1-1.5 שעות, עד שהעוגה מזהיבה ויציבה.
  7. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתוך התנור עם הדלת פתוחה עד שהיא מתקררת.
  8. מוציאים את העוגה מהסיר ומגישים.

בתיאבון!

 

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות