חיפוש

מתכון לתפוח אדמה עם שמנת – טעם משגע

מתכון לתפוח אדמה עם שמנת

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

5/5 - למתכון דירוג של 2 חובבי בישול

תפוחי אדמה עם שמנת היא מנה קלאסית ומנחמת שמשלבת את הטעם הארצי של תפוחי האדמה עם עושר השמנת.

המנה הזו פשוטה אך משביעה, מה שהופך אותה למושלמת לארוחות ערב משפחתיות נעימות או לאירועים מיוחדים.

הרוטב הקרמי עוטף תפוחי אדמה רכים ויוצר מרקם יוקרתי שנמס בפה. עם קומץ מרכיבים בלבד, תוכלו ליצור תוספת דשנה וטעימה שתשאיר את כולם לחזור לשניות.

זמן נדרש: כ-40-45 דקות

 

רכיבים:
– 800 גרם תפוחי אדמה, קלופים ופרוסים דק
– 300 מ"ל שמנת
– 2 שיני שום, קצוצות
– 50 גרם חמאה
– מלח ופלפל לפי הטעם
– טימין טרי או פטרוזיליה לקישוט (לא חובה)

 

שלבים:

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
2. בסיר ממיסים את החמאה על אש בינונית.
3. מוסיפים את השום הטחון לחמאה המומסת ומאדים 1-2 דקות עד לריח.
4. יוצקים את השמנת הכבדה לסיר ומביאים אותה לרתיחה עדינה.
5. מתבלים את השמנת במלח ופלפל לפי הטעם.
6. מוסיפים את תפוחי האדמה הפרוסים דק לתערובת השמנת ומערבבים בעדינות לציפוי אחיד של תפוחי האדמה.
7. מניחים לתפוחי האדמה להתבשל בשמנת כ-5-7 דקות עד שהם מתחילים להתרכך מעט.
8. מעבירים את תערובת תפוחי האדמה והשמנת לתבנית אפייה, מפזרים אותה בצורה אחידה.
9. מכסים את תבנית האפייה בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור שחומם מראש.
10. אופים את תפוחי האדמה במשך 20-25 דקות, או עד שתפוחי האדמה רכים ומבושלים.
11. מסירים את נייר האלומיניום מתבנית האפייה ומגבירים את טמפרטורת התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
12. ממשיכים לאפות את תפוחי האדמה במשך 10-15 דקות נוספות, או עד שהחלק העליון מזהיב ומבעבע.
13. לאחר שתפוחי האדמה מוכנים, מוציאים אותם מהתנור ונותנים להם להתקרר מעט לפני ההגשה.
14. מקשטים בטימין טרי או פטרוזיליה אם רוצים, ומגישים חם כתוספת טעימה לצד המנה העיקרית האהובה עליכם. תהנה מתפוחי האדמה הקרמיים והמפנקים שלך עם שמנת!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות