חיפוש

מתכון לדג סלמון במחבת – קליל ומפנק

מתכון לדג סלמון במחבת

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

סלמון צרוב במחבת הוא מאכל טעים ובריא שניתן להכין במהירות ובקלות.

העור הפריך והבשר הרך של הסלמון הופכים אותו לאהוב בקרב חובבי דגים.

מתכון זה מניב סלמון מבושל בצורה מושלמת עם קרום זהוב מבחוץ ובשר לח ומתקלף מבפנים.

זוהי מנה רב-תכליתית שניתן להגיש כמנה עיקרית לצד הצדדים האהובים עליכם או להוסיף לסלטים ולמנות פסטה לתוספת טעם וחלבון.

זמן נדרש: 15 דקות

 

רכיבים:
– 2 פילה סלמון, עור על, כ-150-200 גרם כל אחד
– מלח ופלפל לפי הטעם
– 2 כפות שמן זית או חמאה
– עשבי תיבול טריים (לא חובה), כמו שמיר, פטרוזיליה או טימין
– פלחי לימון להגשה

 

שלבים:
1. מייבשים את פילה הסלמון בעזרת נייר סופג כדי להסיר עודפי לחות. זה עוזר לסלמון לצרוב בצורה אחידה ולפתח עור פריך.
2. מתבלים את שני הצדדים של פילה הסלמון בנדיבות במלח ופלפל.
3. מחממים את שמן הזית או החמאה במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה עד שהוא חם אך לא מעשן.
4. מניחים בזהירות את פילה הסלמון במחבת, כשהעור כלפי מטה. לוחצים בעדינות על הפילטים בעזרת מרית כדי להבטיח מגע אחיד עם המחבת.
5. מבשלים את הסלמון ללא הפרעה כ-4-5 דקות, או עד שהעור פריך וזהוב.
6. בעזרת מרית הופכים בזהירות את פילה הסלמון ומבשלים 3-4 דקות נוספות, או עד שהדג מבושל לרמת העשייה הרצויה. הטמפרטורה הפנימית צריכה להגיע ל-145 מעלות צלזיוס (63 מעלות צלזיוס) עבור עשייה בינונית-נדיר עד בינונית.
7. אם משתמשים בעשבי תיבול טריים, מוסיפים אותם למחבת בדקה האחרונה של הבישול, ומאפשרים לטעמים להחדיר לסלמון.
8. לאחר הבישול מעבירים את פילה הסלמון לצלחת הגשה או לצלחות אישיות.
9. מגישים את הסלמון הצרוב במחבת מיד עם חתיכות לימון בצד לסחיטה מעל הדג.
10. תהנו פילה סלמון מבושל בצורה מושלמת עם עור פריך ובשר עדין!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות