5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול
תתכוננו להתפנק עם ביצים מקושקשות שמנת ונימוחות כמו שלא היה מעולם. מתכון זה מביא את המגע האירופאי הטוב ביותר לשולחן ארוחת הבוקר שלכם, ומספק התחלה עשירה ומשביעה ליומכם.
רכיבים להכנת מקושקשת בסגנון אירופאי
- 4 ביצים גדולות
- 2 כפות (30 מ"ל) חלב
- 1/4 כפית (1.25 ס"מ) מלח
- 1/8 כפית (0.625 ס"מ) פלפל שחור
- 2 כפות (30 גרם) חמאה
- עירית טריה או פטרוזיליה (לא חובה, לקישוט)
איך להכין מקושקשת בסגנון אירופאי? השלבים:
- קורצים את הביצים לקערה ומוסיפים את החלב, המלח והפלפל.
- מקציפים את התערובת עד לקבלת תערובת אחידה, מבטיחים צבע צהוב אחיד.
- מניחים מחבת טפלון על אש בינונית-נמוכה ומוסיפים את החמאה.
- מניחים לחמאה להימס ומצפים את המחבת בצורה אחידה.
- יוצקים את תערובת הביצים למחבת.
- בעזרת מרית, מערבבים בעדינות את הביצים ברציפות בתנועה של שמונה. שמור על אש נמוכה כדי להבטיח בישול איטי.
- כשהביצים מתחילות להתייצב, ממשיכים לערבב. זה יעזור ליצור קרם רך וקרמי.
- לאחר שהביצים לרוב מתייצבות אך עדיין מעט נוזלות, מסירים את המחבת מהאש. הם ימשיכו להתבשל מהאש.
- מקשטים עם עירית טרייה או פטרוזיליה אם רוצים.
- הגישו מיד, ותיהנו מהמקושקשת הטעימה שלכם בסגנון אירופאי!
המקושקשת הקרימית והמשובחת, המבושלת בצורה מושלמת תהיה תוספת מענגת לארוחת הבוקר שלכם. בתאבון!