מאפינס בטטה וגבינה הם פינוק מענג שמאזן בצורה מושלמת בין טעמים מתוקים ומלוחים.
המאפינס הללו לחים, אווריריים ומתפוצצים מהטוב של בטטה וגבינה מותכת. הם מהווים אפשרות לארוחת בוקר טעימה או חטיף שכל המשפחה תהנה ממנה.
עם הכמות הנכונה של מתיקות וצ'יזיות, המאפינס האלה בטוח יהפכו לאהובים במשק הבית שלכם.
זמן נדרש: כ-30-35 דקות
רכיבים:
– 200 גרם בטטה מבושלת ומעוכה
– 200 גרם קמח
– 100 גרם גבינה מגוררת (צ'דר או גאודה עובדים היטב)
– 100 מ"ל חלב
– 2 ביצים
– 75 גרם חמאה לא מלוחה, מומסת
– 50 גרם סוכר חום
– 2 כפיות אבקת אפיה
– 1/2 כפית מלח
– 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
– אופציונלי: 50 גרם אגוזי מלך קצוצים או אגוזי פקאן לתוספת קראנץ'
שלבים:
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס ומרפדים תבנית מאפינס בציפוי נייר או משמנים אותם קלות בחמאה.
2. מערבבים בקערת ערבוב גדולה את הפירה הבטטה, החמאה המומסת, החלב והביצים. מקציפים יחד עד לקבלת תערובת אחידה.
3. בקערה נפרדת מנפים יחד את הקמח, אבקת אפייה, מלח ופלפל שחור גרוס.
4. מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים לחומרים הרטובים, תוך כדי ערבוב עד שהם מתאחדים. היזהר לא לערבב יתר על המידה, כי זה יכול לגרום למאפינס קשים.
5. מקפלים פנימה בעדינות את הגבינה המגוררת והאגוזים הקצוצים, אם משתמשים, עד לפיזור אחיד בכל הבלילה.
6. מזלפים את הבלילה לתוך תבנית המאפינס המוכנה, וממלאים כל כוס כשני שליש.
7. אופים בתנור שחומם מראש במשך 20-25 דקות, או עד שהמאפינס מזהיבים מלמעלה וקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי.
8. לאחר האפייה מוציאים את המאפינס מהתנור ומניחים להם להתקרר בתבנית מספר דקות לפני שמעבירים אותם לרשת לצינון מלא.
9. הגישו את מאפינס הבטטה והגבינה חמים או בטמפרטורת החדר, ותיהנו מהם כנשנוש מענג או כתוספת לארוחות האהובות עליכם.