דרגו את המתכון
עוגיות אמסטרדם מתכון מושלם של תומר תומס
איך מכינים עוגיות אמסטרדם – המדריך
סרטון המדגים איך מכינים עוגיות אמסטרדם:
מצרכים:
- חצי כוס סוכר לבן
- חצי כוס סוכר חום דמררה או חצי כוס סוכר חום רגיל עם חצי כפית סילאן
- חצי כוס קקאו
- 1 ביצה
- כוס קמח תופח או כוס קמח רגיל עם חצי כפית אבקת אפיה
- 100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
- כפית תמצית וניל או שקית סוכר וניל
- חצי כפית סודה לשתיה
- קוביות שוקולד לבן או אצבעות קינדר
- לקישוט מלמעלה: עדשים צבעוניות
- כל הכוסות במתכון הכוונה לכוס חד פעמי לשתיה חמה
אופן: הכנה:
- בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים את החמאה,סוכר לבן,סוכר חום ומפעילים את המיקסר לעבוד.
- תוך כדי מוסיפים את הסודה לשתיה והתמצית וניל והקקאו וממשיכים בערבול.
- לאחר שנוצר מרקם אחיד בערת המיקסר מוסיפים את הקמח תופח והביצה וממשיכים בערבול.
- ברגע שהמסה בקערת המיקסר מתגבשת, עוצרים את פעולת המיקסר ומעבירים לקערה, מכסים ומכניסים למקרר למשך חצי שעה
- מחממים תנור ל-160 מעלות מצב טורבו.
- לאחר חצי שעה, מחלקים את הבצק ל-15 חלקים וכל חלק לכדרר לכדור ומסדרים על תבנית עם נייר אפיה.
- משטחים את הכדורים שבתבנית,שמים במרכז כל עוגיה את המילוי וסוגרים כפי שמוצג בסרטון למעלה וחוזרים על הפעולה עם שאר הכדורים.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות מצב טורבו למשך כ-20 דקות עד אשר קצוות העוגיה מתקשות ואמצע העוגיה נשאר רך.
- מוצאים את העוגיות מהתנור לאחר 20 דקות ובעוד העוגיות חמות נועצים בהן בעדינות את העדשים(לא חובה) ,נותנים לעוגיות להתקרר ואז מגישים.