חיפוש

בצק רך של סילאן – מתכון של פצצה

בצק רך של סילאן

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

בצק רך של סילאן

מתכון של בצק רך של סילאן של נורית עטיה ומתכון של לחמניות מתוקות של ליהי קרויץ.

סרטון להכנת לחמניות מתוקות:

מתכון להכנת בצק רך של סילאן:
מצרכים:
1 קילו של קמח מנופה
3 כפות של סוכר
3 כפות של שמרים יבשים
3/4 כוס שמן
2 כוסות מים פושרים
1 כפית מלח
למלית:
1 ליטר של מים
2 כפות סילאן (או דבש לפי הטעם)
2 כפות אבקת סודה לשתייה עם 1 כפית מים

סלט חצילים לשבת – המתכון ששבר את הרשת
עוגה בציפוי שוקולד לבן מלי מאירוב
עוגת שוקולד מושחתת -הדר שפירא

אופן הכנה:
1. בקערת מיקסר מוסיפים את כל החומרים ומערבבים אותם היטב (אפשר גם לערבב בצורה ידנית ללא שימוש במיקסר).
2. מוסיפים לקערה 3/4 כוס שמן יחד עם 2 כוסות מים פושרים וממשיכים לערבב היטב, עד שהבצק מתחיל להתאחד, מוסיפים 1 כפית מלח, ואז ממשיכים ללוש כ- 7 דקות עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק מדי.
3. מכסים את הבצק, ונותנים התפחה כ- 10 דקות.
4. בזמן ההתפחה, מרתיחים ליטר מים על האש, מערבבים בכוס, 2 כפות של סילאן יחד עם 2 כפות אבקת סודה לשתייה עם כפית מים. מוסיפים את תערובת הכוס לסיר לפני שהמים מתחילים לרתוח.
5. חותכים את הבצק לעיגולים, ועושים את הצורה שבא לכם. זורקים לסיר במשך 20 שניות בלבד עד שהבצק צף. מוציאים ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
6. מורחים את העיגולים בביצה, ומוסיפים שומשום/ מלח/ קצח וכל מה שבא לכם לפי הטעם.
7. מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות, אופים עד שמתחיל להשחים.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות