חיפוש

לביבות תפוחי אדמה ממולאות בבשר מתכון מטריף

לביבות תפוחי אדמה ממולאות בבשר מתכון מטריף

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

לביבות תפוחי אדמה ממולאות בבשר מתכון מטריף

אילנה לוי משתפת אותנו במתכון מטריף של לביבות תפוחי אדמה במילוי בשר.

מצרכים:

למילוי:
מעט שמן
2 בצלים קצוצים
1 ק״ג בשר טחון
1/2 צרור פטרוזיליה קצוקה
3 גבעולי בצל ירוק קצוץ
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית כורכום
לפסטלים:
9 תפוחי אדמה עם קליפה
1/2 חבילת פטרוזיליה קצוצה דק
1/2 חבילת כוסברה קצוצה דק
מיץ סחוט מחצי לימון
5 ביצים
1 כוס פירורי לחם לבנים
1/4 כוס פירורי לחם מוזהבים
3 כפות קורנפלור טיפ חשוב מאוד – זה מבטיח שהפסטלים לא יידבקו לידיים – טיפ של השף מוטי שוקרון
בפסח: להחליף את שני סוגי הפירורים בפירורים כשרים לפסח מקמח מצה או אחר.
אופן הכנה מופיע בהמשך.

מתכונים נוספים:
לביבות תפוחי אדמה ובטטה מתכון חלומי
לביבות תפוחי אדמה מתכון מעלף
לביבות תפוחי אדמה מתכון מנצח

מתכון נוסף:

אופן הכנה:

הכנת המילוי:
1. הכנת המילוי: נטגן במעט שמן את הבצלים עד שמזהיבים. נוסיף בשר הטחון, חצי חבילת פטרוזיליה וגבעולי הבצל הירוק. נתבל עם מלח, פלפל שחור וכורכום. נטגן ונפורר את הבשר על אש גבוהה עד צימצום הנוזלים. נניח בצד כדי לתת למילוי להתקרר באופן מלא.
2. הכנת הפסטלים: נבשל את תפוחי האדמה יחד עם הקליפה עד שהם מתרככים קצת. נקרר, נקלף ונמעך לפירה. נוסיף חצי חבילת כוסברה וחצי חבילת פטרוזיליה, מיץ לימון. נוסיף את הביצים ואת פירורי הלחם משני הסוגים, בסוף להוסיף 3 כפות קורנפלור ונתבל עם כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור גרוס, חצי כפית פלפל לבן גרוס, ורבע כפית כורכום.
3. נערבב היטב את כל העיסה עד שמתקבלת תערובת אחידה. נניח במקרר במשך כ-20 דקות כדי לספוג את החומרים.
4. עם ידיים רטובות, ניצור כדור מהעיסה, נמלא במילוי ונסגור ולאחר מכן נשטח מעט. נטגן בשמן בגובה 2-3 ס״מ.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות