דרגו את המתכון
המרק האידיאלי לארוחה מפסקת ובכלל מרק מושלם, מתכון של תומר תומס
אז איזה מצרכים צריך להכין מרק חרירה מושלם:
- קופסת שימורים של גרגירי חומוס
- קופסת שימורים של עדשים ירוקות מבושלות או כווס של עדשים ירוקות שנבשל במים למשך 25 דקות ולסנן.
- כוס איטריות דקות
- 3 כפות של קמח לבן + כוס מים
- 3 עגבניות קצוצות
- 2 בצלים בגודל בינוני קצוצים גס
- 3 גבעולי סלרי קצוץ
- חבילה פטרוזיליה קצוצה
- חבילה כוסברה קצוצה
- מלח לפי הטעם
- כפית שטוחה פלפל שחור
- חצי כפית כורכום
- 3 כפות שמן
- כף מרק עוף
- 4 ליטר מים חמים
- 1 לימון
אז איך מכינים מרק חרירה מושלם?
- מסננים מנוזלים את גרגירי החומוס והעדשים ושמים בצד.
- מחממים את השמן בסיר ומתחילים בטיגון הבצל עד אשר הבצל שקוף ואז מוסיפים חצי כפית של כורכום ומערבבים.
- מוסיפים לסיר את העגבניות,פטרוזיליה הקצוצה,כוסברה קצוצה וגבעולי הסלרי הקצוצים ואת החומוס והעדשים הירוקות,מערבבים ומוסיפים כ-4 ליטר מים חמים.
- מוסיפים לסיר כף מרק עוף,כפית שטוחה של פלפל שחור ומלח לפי הטעם מערבבים ונותנים להתבשל למשך כ-20 דקות,בינתיים פותחים את הקמח.
- מוסיפים ל-3 כפות קמח,כוס מים ומערבבים היטב עד לקבלת בלילה ללא גושים.
- לאחר 20 דקות של בישול סוחטים לימון אחד ואת מיץ הלימון מוסיפים למרק ואז מוסיפים תוך כדי ערבוב מתמיד ובהדרגה את תערובת המים והקמח (רביכה) למרק .
- מוסיפים את האיטריות למרק ומבשלים למשך 5 דקות נוספות ולכבות את האש.
- מערבבים לפני הגשה ומגישים לפני הצום.
סרטון שמדגים את כל שלבי הכנת המרק חרירה: