מצרכים
אורז כמה שרוצים
חצילים לחתוך לפרוסות בעובי של כסנטימטר
מעט שמן
מלח
מעט כורכום למי שרוצה צהוב, אפשר לוותר.
איך להכין אורז לבן מושלם אחד אחד
מתכונים נוספים
המתכון הסודי של עלי גפן ממולאים באורז סוף סוף נחשף!
מתכון לאורז עם גזר – תוספת שחייבים בארוחה
סוד הקסם של אורז סושי מושלם: זה קל יותר ממה שחשבתם!
אופן ההכנה
1. יש לי מתכון קל מאוד לאורז שתמיד יוצא אחד אחד .
2. ראשית לפרוס החצילים לעובי של כסנטימטר.
3. לפזר מלח ולשים על מסננת כרבע שעה.
4. לספוג החצילים עם נייר סופג ולטגן קלות משני הצדדים. להניח בצד.
5. להרתיח בסיר הרבה מים כמו לפסטה לפני רתיחה מוסיפה 1 כף מלח ושתי כפות שמן וכחצי כף כורכום.
6. כאשר רתחו המים להוסיף אורז כמה שרוצים ומקפידים מיד לערבב טוב טוב שלא יווצרו גושי אורז.
7. לבשל כ-8-10 דקות (לטעום אחד ולראות שכמעט מוכן) אם לא מוכן לבשל עוד קצת.
8. כשטעמתם ומוכן..לסנן ולשטוף עם מים קרים. להמתין כרבע שעה שרוב המים יתנקזו.
9. בסיר מתאים להניח בתחתית את פרוסות החצילים וגם בשוליים.
10. להוסיף האורז ולתבל במלח במידה ולא מספיק מלוח. לכסות.
11. לשים הסיר תחתית למניעת אש ישירה ולהנמיך האש ולבשל כחצי שעה.
12. בחימום לפני הגשה רצוי לחמם על אש גבוהה כדי לחרוך מעט החצילים.
ב ת י א ב ו ן!.
מתכון של נורית גיספן.