2.7/5 - למתכון דירוג של 3 חובבי בישול
עוגת גבינה אפויה
מצרכים:
לתחתית:
- 120 גרם ביסקוויטים פתי בר (15 ביסקוויטים של אוסם)
- 60 גרם חמאה מומסת
למלית גבינה:
- 250 גרם גבינה לבנה 9% (מסוננת)
- 225 גרם גבינת שמנת 25%
- ½ כוס סוכר
- 200 גרם שמנת חמוצה (מסוננת)
- ⅔ כוס שמנת מתוקה
- 3 כפות קורנפלור
- 2 ביצים
- 1 כף תמצית וניל
- מיץ מ ¼ לימון (מסונן, לא חובה)
לקרם:
- שארית השמנת המתוקה
- אותה כמות של חלב
- 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
להגשה (לא חובה):
- שוקולד לבן מגורד
המדריך המלא לעוגת גבינה מושלמת | מתכון לעוגת גבינה אפויה
מתכונים נוספים
עוגת גבינה ניו יורק סטייל עשירה ומפנקת
עוגת גבינה אפויה עם תחתית ביסקוויטים – יאמי כמה שזה טעים!
עוגת גבינה ניו יורקית ב-5 דקות
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות. מניחים את התבנית בשלב השני מלמטה.
- מכינים את התחתית:
- מרסקים את הביסקוויטים דק ומעבירים לקערה.
- מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים היטב.
- מעבירים לתבנית, משטחים ומהדקים היטב.
- שמים במקפיא עד להכנת המלית.
- מכינים את המלית:
- בקערה, מערבבים היטב גבינה לבנה, גבינת שמנת ושמנת חמוצה.
- מוסיפים סוכר ומערבבים עד שהוא נטמע בגבינות.
- מוסיפים שמנת מתוקה, תמצית וניל (ומיץ לימון אם רוצים) ומערבבים.
- מוסיפים את הביצים ומערבבים היטב.
- מוסיפים קורנפלור ומערבבים.
- מכינים את התבנית לאפייה:
- משמנים מעט את דפנות התבנית.
- גוזרים רצועות נייר אפייה ומדביקים בשולי התבנית כך שיבלטו מעל.
- גוזרים ריבוע נייר אלומיניום, מניחים עליו את התבנית ועוטפים מסביב כך שלא יחדרו מים.
- אופים את העוגה:
- מעבירים את המלית לתבנית ומיישרים.
- יוצקים מים חמים לתבנית התנור ומניחים עליה את תבנית העוגה.
- אופים 30 דקות, מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות וממשיכים לאפות עד להזהבה.
- מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתוכו שעה.
- מוציאים את העוגה ומקררים אותה על השיש. לאחר מכן, מעבירים למקרר למספר שעות או ללילה.
- מכינים את הקרם:
- יוצקים לכוס את שארית השמנת המתוקה.
- מוסיפים אותה כמות של חלב ו-2 כפות פודינג וניל ומקציפים עד לקבלת קרם.
- הגשה:
- מורחים את הקרם על העוגה הקרה.
- מפזרים שוקולד לבן מגורד (לא חובה).
- שומרים מכוסה במקרר.
בתאבון!
מתכון של מלי.