סלט חסה ותותים מרענן וטעים
הסלט המרענן הזה הוא תערובת מענגת של חסה פריכה ותותים עסיסיים, יחד עם רוטב חריף-מתוק. מקורו בשדות שטופי השמש של קליפורניה, שבהם גם חסה וגם תותים משגשגים, הסלט הזה מגלם את תמצית הרעננות והפשטות. הוא מושלם לארוחת צהריים קלה, תוספת לברביקיו קייצי, או תוספת תוססת לכל ארוחה.
רכיבים:
- 1 ראש חסה (רומיין, ראש חמאה או ירקות מעורבים)
- 1 ליטר תותים טריים, קלופים ופרוסים
- 1/4 כוס שקדים פרוסים או אגוזי מלך קצוצים (לא חובה)
- 1/4 כוס גבינת פטה מפוררת (לא חובה, השמט לחלופה נטולת חלב או טבעונית)
עבור הרוטב:
- 2 כפות חומץ בלסמי
- 1 כף דבש או סירופ מייפל (לאופציה טבעונית)
- 1/4 כוס שמן זית כתית מעולה
- מלח ופלפל לפי הטעם
הוראות הכנה:
- שוטפים ומייבשים היטב את עלי החסה, ואז קורעים אותם לחתיכות בגודל ביס. מניחים אותם בקערת סלט גדולה.
- שוטפים את התותים ומסירים את הקליפות. פורסים אותם דק ומוסיפים אותם לקערה עם החסה.
- אם משתמשים, קולים את השקדים או אגוזי המלך במחבת יבשה על אש בינונית עד להזהבה קלה וריחנית. מסירים מהאש ונותנים להם להתקרר.
- בקערה קטנה, טורפים יחד את החומץ הבלסמי, הדבש או סירופ המייפל ושמן הזית עד לקבלת תערובת אחידה. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
- מזלפים את הרוטב על החסה והתותים בקערת הסלט. לזרוק בעדינות לציפוי אחיד.
- אם רוצים, מפזרים מעל הסלט את השקדים הקלויים או אגוזי המלך וגבינת הפטה המפוררת לתוספת מרקם וטעם.
- מגישים מיד כתוספת או ארוחה קלה בפני עצמה.
חלופות מתכון:
לאוכלי כשרות, יש לוודא שכל המרכיבים המשמשים הם כשרים, כולל החומץ, הדבש או סירופ המייפל והגבינה (אם משתמשים).
לגרסה טבעונית, השמיטו את גבינת הפטה או החליפו אותה בחלופות גבינה ללא חלב. השתמשו בסירופ מייפל במקום דבש ברוטב.
ניסוי עם סוגים שונים של חסה כגון ארוגולה, תרד או ירקות מעורבים כדי לשנות את הטעם והמרקם של הסלט.
נסה להוסיף פירות אחרים כמו אפרסקים פרוסים, אוכמניות או פטל לטוויסט ייחודי.
לקבלת חלבון נוסף, מעל את הסלט עוף בגריל, טופו או חומוס.
יתרונות תזונתיים:
- עמוס בויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון, הסלט הזה הוא לא רק טעים אלא גם מזין להפליא.
- חסה מספקת מנה של ויטמין K לבריאות העצמות, בעוד שתותים עשירים בויטמין C, מגבירים חסינות ומקדמים עור בריא.
- בנוסף, השילוב של סיבים מהחסה והתותים מסייע לעיכול ועוזר לשמור על משקל תקין.
מנות וקושי: מתאים ל- 4 מנות. המתכון הזה נכנס לקטגוריה הקלה, מתאים לבשלנים מתחילים וותיקים כאחד. עם הכנה פשוטה ומרכיבים בסיסיים, קל להקציף תוך זמן קצר.
טיפים לשיפור:
- כדי להעצים את טעמם של האגוזים, אפשר לצלות אותם במעט מלח או בטפטוף דבש לפני שמוסיפים אותם לסלט.
- לטעם בלסמי עז יותר, צמצמו את החומץ על ידי רתיחה בסיר קטן על אש נמוכה עד שהוא מסמיך מעט.
- אם מכינים את הסלט מראש, חכו להלביש אותו עד ממש לפני ההגשה כדי למנוע מהחסה לנבול.
- היו יצירתיים עם המצגת על ידי סידור התותים והאגוזים הפרוסים על גבי הסלט לתצוגה מושכת את העין.
- אל תפחדו להתאים את הרוטב כדי להתאים להעדפות הטעם שלכם, להוסיף עוד דבש למתיקות או חומץ לחמיצות.