3.1/5 - למתכון דירוג של 14 חובבי בישול
עוגת גבינה ופירורים
מצרכים:
לבסיס:
- 3 כוסות קמח
- ¾ כוס סוכר
- 1 ביצה
- 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
- 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
- 1 כוס שמן
- גרידת לימון (מעט)
- 1 כפית מיץ לימון / מים
למילוי:
- 4 חבילות גבינה לבנה רגילה (1 ק"ג)
- 1 כוס סוכר
- 4 כפות אינסטנט פודינג וניל
- 4 ביצים
- גרידת לימון (מעט)
מתכון לעוגת גבינה פירורים מעלפת של קרין גורן – פודי
מתכונים נוספים
עוגת גבינה קטוגנית לשבועות – המתכון המושלם והמדהים לחג מתוק ובריא!
עוגת גבינה פירורים של אמא (כזאת בטוח לא אכלתם!)
עוגת גבינה מדהימה עם קונפיטורת משמש
אופן ההכנה:
- הכנת הבסיס: בקערה גדולה, ערבבו את כל מרכיבי הבסיס בעזרת מזלג עד לקבלת בצק פירורים.
- הפרדת הפירורים: קחו כוס אחת מפירורי הבצק והניחו בצד.
- הידוק הבסיס: את יתרת פירורי הבצק, הדקו היטב על תחתית תבנית אפייה בינונית.
- הכנת המילוי: בקערה נפרדת, ערבבו היטב את כל מרכיבי המילוי עד לקבלת תערובת אחידה.
- הרכבת העוגה: יוצקו את המילוי על שכבת הבצק שבתבנית, ובעזרת מרית שטחו את המילוי באופן שווה.
- פיזור הפירורים: פזרו את הפירורים ששמרתם בצד באופן שווה על שכבת המילוי.
- אפייה: הכניסו את העוגה לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואפו במשך 40-50 דקות, או עד שהעוגה מזהיבה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא נקי.
- הגשה: הניחו לעוגה להצטנן לחלוטין לפני שפורסים ומגישים.
בתאבון!
מתכון של אתי זוהר.