דרגו את המתכון
תומר תומס משתף אותנו במתכון שלו לעוגת גבינה קלה ללא הפרדת ביצים.
סרטון המדגים את כל שלבי הכנת המתכון של עוגת גבינה :
מצרכים לעוגת גבינה:
- 7 ביצים לארג'
- 500 גרם גבינה לבנה 9%
- 1 מיכל שמנת להקצפה 38% (250 מ"ל)
- כוס סוכר
- כוס קמח
- 3 שקיות סוכר וניל
- מעט גרידת לימון (לא חובה)
- מעט חמאה מומסת לשימון התבנית
- כל הכוסות הכוונה לכוס חד פעמי לשתיה חמה
אופן הכנה:
- מתחילים להקציף את הביצים במיקסר במשך כ- 5 דקות.
- לאחר 5 דקות ותוך כדי פעולת המיקסר,מזלפים בהדרגה את הסוכר וסוכר וניל לתערובת הביצים גם למשך 5 דקות עד שבלילת הביצים הופכת להיות תפוחה ובהירה .
- מנמיכים את פעולת המיקסר ומוסיפים בהדרגה את השמנת מתוקה ומקציפים למשך 3 דקות ואז מגבירים מהירות ומוסיפים את הגבינה הלבנה וגרידת לימון(שוב תוך כדי פעולת המיקסר,כל התהליך מודגם בסרטון).
- מוסיפים תוך כדי פעולת המיקסר את הקמח וממשיכים בערבוב עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים,בינתיים משמנים את התבנית פיירקס עם חמאה מומסת ומחממים את התנור ל-150 מעלות.
- מעבירים את הבלילה לתבנית פיירקס מושמנת אופים למשך 50 דקות בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות.
- לאחר 50 דקות שהעוגה בתנור, מעלים את המעלות בתנור ל-180 מעלות ואופים למשך 10 דקות נוספות.
- לאחר 10 דקות מכבים את התנור ומשאירים את דלת התנור פתוחה ונותנים לעוגת גבינה להתקרר בתנור(לא להוציא מהתנור לפני שהעוגה התקררה)