עוגת גבינה קלה ללא הפרדת ביצים

עוגת גבינה קלה ללא הפרדת ביצים
תומר תומס משתף אותנו במתכון שלו לעוגת גבינה קלה ללא הפרדת ביצים.

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
שיתוף ב print

תומר תומס משתף אותנו במתכון שלו לעוגת גבינה קלה ללא הפרדת ביצים.

סרטון המדגים את כל שלבי הכנת המתכון של עוגת גבינה :

מצרכים לעוגת גבינה:

  • 7 ביצים לארג'
  • 500 גרם גבינה לבנה 9%
  • 1 מיכל שמנת להקצפה 38% (250 מ"ל)
  • כוס סוכר
  • כוס קמח
  • 3 שקיות סוכר וניל
  • מעט גרידת לימון (לא חובה)
  • מעט חמאה מומסת לשימון התבנית
  • כל הכוסות הכוונה לכוס חד פעמי לשתיה חמה

אופן הכנה:

  1. מתחילים להקציף את הביצים במיקסר במשך כ- 5 דקות.
  2. לאחר 5 דקות ותוך כדי פעולת המיקסר,מזלפים בהדרגה את הסוכר וסוכר וניל לתערובת הביצים גם למשך 5 דקות עד שבלילת הביצים הופכת להיות תפוחה ובהירה .
  3. מנמיכים את פעולת המיקסר ומוסיפים בהדרגה את השמנת מתוקה ומקציפים למשך 3 דקות ואז מגבירים מהירות ומוסיפים את הגבינה הלבנה וגרידת לימון(שוב תוך כדי פעולת המיקסר,כל התהליך מודגם בסרטון).
  4. מוסיפים תוך כדי פעולת המיקסר את הקמח וממשיכים בערבוב עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים,בינתיים משמנים את התבנית פיירקס עם חמאה מומסת ומחממים את התנור ל-150 מעלות.
  5. מעבירים את הבלילה לתבנית פיירקס מושמנת אופים למשך 50 דקות בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות.
  6. לאחר 50 דקות שהעוגה בתנור, מעלים את המעלות בתנור ל-180 מעלות ואופים למשך 10 דקות נוספות.
  7. לאחר 10 דקות מכבים את התנור ומשאירים את דלת התנור פתוחה ונותנים לעוגת גבינה להתקרר בתנור(לא להוציא מהתנור לפני שהעוגה התקררה)

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות: